ΑΘΗΝΑ
06:32
|
29.06.2024
Ο καύσωνας πήρε πρώτα… το κεφάλι του «Τίμιου Άμπε» και σταδιακά έλιωσε όλο το κέρινο ομοίωμα του 16ου προέδρου των ΗΠΑ.
Το κέρινο ομοίωμα του Αβραάμ Λίνκολν σε συνθήκες καύσωνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Θύμα» των υψηλών θερμοκρασιών έπεσε το κέρινο ομοίωμα του προέδρου Αβραάμ Λίνκολν στην Ουάσιγκτον το περασμένο Σαββατοκύριακο. Όπως εύστοχα σχολιάζει το BBC ο απόλυτα ψύχραιμος Αβραάμ Λίνκολν κατά τη διάρκεια του αμερικανικού Εμφυλίου δεν άντεξε τον καύσωνα του 21ου αιώνα.

Ο κέρινος «Τίμιος Άμπε» πρώτα έχασε το κεφάλι του και μετά τα πόδια του. Επίσης, ο κορμός και η καρέκλα του έσταζαν στο έδαφος. Το κεφάλι του κέρινου ομοιώματος έχει ήδη μεταφερθεί για αποκατάσταση και τώρα οι περαστικοί βλέπουν μόνο το σύρμα που προεξέχει από τον λαιμό του 16ου προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC.

Το κέρινο ομοίωμα του προέδρου των ΗΠΑ βρίσκεται στο Camp Barker στην Ουάσιγκτον, ένα στρατόπεδο προσφύγων της εποχής του Εμφυλίου Πολέμου που στέγαζε πρώην σκλάβους και απελευθερωμένους Αφροαμερικανούς. Τώρα φιλοξενεί ένα δημοτικό σχολείο. Είχε τοποθετηθεί εκεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, έξω από το Δημοτικό Σχολείο Γκάρισον ως μέρος της σειράς κέρινων ομοιωμάτων The Wax Monument Series από τον καλλιτέχνη Σάντι Γουίλιαμς του Δ΄.

Δεν πρόκειται απλά για ένα κέρινο άγαλμα καθώς διαθέτει φυτίλια που οι επισκέπτες μπορούν να ανάβουν, αρκεί να τα σβήνουν γρήγορα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο έργο λιώνει. Η πρώτη του έκδοση περιελάμβανε πάνω από 100 φυτίλια που άναψαν πρόωρα, όλα μαζί, λιώνοντας ένα σημαντικό μέρος του πριν από την τελετή εγκαινίων του. Η νέα έκδοση εγκαταστάθηκε στο σημείο τον περασμένο Φεβρουάριο και έχει στρατηγικά τοποθετημένα λιγότερα φυτίλια. 

«Παρακαλώ σβήστε το φυτίλι που ανάψατε μέσα σε 1-2 λεπτά», αναφέρει η σχετική πινακίδα που έχει τοποθετηθεί, αλλά δεν λογάριασε τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Να σημειωθεί πως ο καύσωνας συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες της Ουάσιγκτον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες στους δρόμους έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης

Πέθανε η τραγουδίστρια Γεωργία Λόγγου

Ακαθάριστα οικόπεδα: Παίρνει και άλλη παράταση… τελευταία στιγμή

Disiecta Membra #19: Το δικαίωμα στην ομορφιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα