ΑΘΗΝΑ
00:57
|
29.09.2024
Γκρίνιαξε ο Πρωθυπουργός στην πρώτη στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά το 28% της 9ης Ιουνίου.
Μητσοτάκης: Οι πολίτες έχουν πολλές απαιτήσεις από εμάς, ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάγκη της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών πρόκρινε ως μείζονα στόχο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα (26/6) στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το κυβερνητικό έργο πρέπει να έχει χειροπιαστό αποτέλεσμα που θα βελτιώνει τις ζωές των Ελλήνων, ενώ ξεκαθάρισε ότι «η γαλάζια ομάδα μας των 158 βουλευτών θα εξακολουθήσει να υπηρετεί το πρόγραμμα μας και μετά τις ευρωεκλογές για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας για την περαιτέρω αποκλιμάκωση φόρων, την αύξηση μισθών και την θωράκιση της χώρας».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις ευρωεκλογές είπε ότι «οι πολίτες έχουν πολλές απαιτήσεις από εμάς, ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια, χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για ανέξοδα λόγια» και τόνισε ότι η σημερινή συνεδρίαση συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός έτους από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου 2023. «Πήραμε μια ηχηρή εντολή από τους πολίτες να κάνουμε πράξη το σχέδιο μας. Η εντολή αυτή ισχύει στο ακέραιο και μετά τις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα δεν καταγράφει το στόχο που είχαμε θέσει, αλλά καταγράφει την καθαρή υπεροχή της ΝΔ» είπε. Προσέθεσε ότι «πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να ερμηνεύσουμε τη στάση των ψηφοφόρων κυρίως αυτών που απείχαν στο όνομα των δικών μας αδυναμιών» και σημείωσε ότι όσοι απείχαν «συνειδητά επέλεξαν να μην εμπιστευτούν άλλη πολιτική δύναμη».

 Να καθαρίσουμε τον ορίζοντα

«Έχουμε χρέος να καθαρίσουμε τον ορίζοντα» είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην συζήτηση που έχει ανοίξει για ιδεολογικά θέματα, και απαντώντας στην κριτική μίλησε για «περί δήθεν στροφής στο κέντρο».

Ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά, οι ταμπέλες είναι ξεπερασμένες» είπε ο πρωθυπουργός και είπε ότι κάποιοι μιλούν για «δήθεν ανάγκη επιστροφής στις ρίζες.

«Ποτέ δεν τις αρνηθήκαμε τις ρίζες μας, αν όμως το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται τότε σημαίνει ότι οι ρίζες έχουν ξεραθεί. Όταν μεγαλώνουν τα κλαδιά τότε οι ρίζες είναι καλές και κρατούν το δέντρο γερό και ακμαίο. Αυτός είναι ο λόγος που δεν εγκλωβιζόμαστε σε απλοϊκούς χαρακτηρισμούς. Βαδίζουμε ανανεώνοντας το δυναμικό μας λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ» είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Νικήσαμε με ενότητα, διεύρυνση και ανανέωση, και πήραμε ποσοστά απρόσιτα για πολλούς, που είναι κεκτημένα και έστειλαν οι πολίτες στο περιθώριο τους αντιπάλους μας».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται κουβέντα για τον κοινωνικό και πατριωτικό χαρακτήρα της παράταξης της ΝΔ. «Απαντήσαμε με πράξεις στους εμπόρους του εθνικού συναισθήματος, με τον φράχτη κα τους εξοπλισμούς μας, με τις ισχυρές συμμαχίες που διαμορφώσαμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα