ΑΘΗΝΑ
06:14
|
29.06.2024
Υπό έλεγχο η νέα πυρκαγιά στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (26/06), στις Αφίδνες, κινητοποιώντας την πυροσβεστική υπηρεσία.

Η φωτιά βρίσκεται σε δασική έκταση και κατευθύνεται προς Δροσοπηγή, χωρίς να απειλούνται κατοικίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Προς το παρόν, στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Για φωτιά σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Τζαβέρδελλα του Ασπροπύργου, ενημερώθηκε η Πυροσβεστική περίπου στις 10:30 το πρωί. Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις και στην περιοχή, όπου υπάρχουν διάσπαρτες επιχειρήσεις και αποθήκες, επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει τις επίγειες δυνάμεις ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση βόρεια του οικισμού Μεγάλη Σπηλιά στη Λακωνία, όπου επιχειρούν για την κατάσβεσή της 43 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρο τμήμα και 13 οχήματα, ενώ εναέριες ρίψεις νερού πραγματοποιούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Έσβησε η φωτιά στο Ρέθυμνο

Πυρκαγιά σημειώθηκε και στην περιοχή Τρία Μοναστήρια, στο Ρέθυμνο, πριν καλά-καλά τεθεί σε πλήρη έλεγχο η χθεσινή μεγάλη φωτιά στα Ακούμια. Σύμφωνα με τοπικά η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή του Ευληγιά, και στην περιοχή έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ στάλθηκε μήνυμα από το 112 που καλούσε τους πολίτες σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα.

Τα ελικόπτερα διενήργησαν περισσότερες από 15 ρίψεις νερού και μέσα σε δύο ώρες κατάφεραν να οριοθετήσουν και να περιορίσουν την φωτιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή στο φαράγγι, μεταξύ της Ακροβατερής και των Ελληνικών .

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο ενώ στο σημείο παραμένουν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής  υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες στους δρόμους έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης

Αθήνα: 27 συλλήψεις σε κατάστημα για παράνομα τυχερά παιχνίδια

Ακαθάριστα οικόπεδα: Παίρνει και άλλη παράταση… τελευταία στιγμή

Καμίνια: Έκλεισαν γάτα μέσα σε τσουβάλι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα