ΑΘΗΝΑ
03:55
|
29.06.2024
Ενώ οι συμβασιούχοι κοστίζουν μόλις 835.000 ετησίως στο νοσοκομείο, ο αρχικός διαγωνισμός για τον εργολάβο ανερχόταν στο 1.090.000 ευρώ.
Παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο Νοσοκομείο, το Σωματείο Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενο για τις απολύσεις εργαζομένων στην καθαριότητα και την ανάληψη της υπηρεσίας από ιδιώτη εργολάβο.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση: «Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του νοσοκομείου, με υπεράνθρωπες προσπάθειες ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και με εμπειρία ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ΨΝΘ.

«Αντί για μονιμοποίηση, αντί να μπει τέλος στην εργασιακή ομηρία τους, το κράτος και η κυβέρνηση με αρωγό και τη Διοίκηση του νοσοκομείου επιλέγουν να τους πετάξουν στον δρόμο και να “χαρίσουν” αυτό το νευραλγικό για τη λειτουργία του νοσοκομείου τομέα σε εργολαβική εταιρεία», τονίζει το σωματείο, καταγγέλλοντας ότι ενώ οι συμβασιούχοι κοστίζουν μόλις 835.000 ετησίως στο νοσοκομείο, ο αρχικός διαγωνισμός για τον εργολάβο ανερχόταν στο 1.090.000 ενώ η τελική σύμβαση προβλέπεται να κοστίσει παραπάνω, με τη Διοίκηση να αρνείται την ανακοίνωση του νέου υψηλότερου ποσού.

Την ίδια στιγμή, καταγγέλλει το Σωματείο, «οι εργαζόμενοι/ες του Νοσοκομείου και ειδικότερα οι εργαζόμενοι/ες στη Διοικητική Υπηρεσία δέχονται συστηματικά πρακτικές αυταρχικών και απαξιωτικών συμπεριφορών κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους από υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη. Τα φαινόμενα αυτά πληθαίνουν και εντείνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα και παρά τη σχετική καταγγελία τους στη Διοίκηση, αυτή κωφεύει, εάν και δεν συγκαλύπτει ή/και ενθαρρύνει τις εν λόγω πρακτικές».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

• Καμία απόλυση συμβασιούχου συναδέλφου. Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες σε κάθε νοσοκομείο, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους
• Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στα νοσοκομεία. Να σταματήσει εδώ και τώρα η παράδοση της Καθαριότητας στον εργολάβο
• Καμία ανοχή σε φαινόμενα αυταρχικών και απαξιωτικών συμπεριφορών σε εργαζόμενους/ες κατά τη διάρκεια τέλεσης των καθηκόντων τους

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες στους δρόμους έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης

Αθήνα: 27 συλλήψεις σε κατάστημα για παράνομα τυχερά παιχνίδια

Ακαθάριστα οικόπεδα: Παίρνει και άλλη παράταση… τελευταία στιγμή

Καμίνια: Έκλεισαν γάτα μέσα σε τσουβάλι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα