ΑΘΗΝΑ
04:39
|
29.06.2024
Ο Αντρέι Μπελοούσοφ τόνισε στον Λόιντ Όστιν τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης λόγω της συνεχούς προμήθειας όπλων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Η συνομιλία ήταν η πρώτη, μεταξύ υπουργών Άμυνας της Ρωσίας και των ΗΠΑ, από τις 15 Μαρτίου του περασμένου έτους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη με αποτέλεσμα τέσσερις νεκρούς -μεταξύ των οποίων δύο παιδιά- για την οποία ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η εμπλοκή των ΗΠΑ ήταν αναμφισβήτητη, τηλεφωνική συνομιλία είχαν, χθες Τρίτη, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελοούσοφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Λόιντ Όστιν.

Η συνομιλία ξεκίνησε από την Ουάσιγκτον και είχε ως αντικείμενο την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Ο Μπελοούσοφ τόνισε τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης λόγω των συνεχιζόμενων προμηθειών όπλων των ΗΠΑ στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Τα δύο μέρη συζήτησαν επίσης και άλλα θέματα», επεσήμανε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Η χθεσινή συνομιλία ήταν η πρώτη, μεταξύ υπουργών Άμυνας της Ρωσίας και των ΗΠΑ, από τις 15 Μαρτίου του περασμένου έτους και η πρώτη για τον Αντρέι Μπελοούσοφ ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στα μέσα Μαΐου, διαδεχόμενος τον Σεργκέι Σοϊγκού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Σεβόμαστε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Πούτιν δεν ξενύχτησε για να δει το ντιμπέιτ Τραμπ-Μπάιντεν

Με την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας παραλληλίζει ο Πολωνός ΥΠΕΞ τον Μπάιντεν απέναντι στον Τραμπ

Βολές υπουργείου Εξωτερικών κατά Βόρειας Μακεδονίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα