ΑΘΗΝΑ
02:48
|
29.06.2024
Για την πλήρη κατάσβεση του μετώπου επιχείρησαν 150 πυροσβέστες και δύο ελικόπτερα από νωρίς το πρωί.
Σε εξέλιξη, αλλά υπό έλεγχο, η φωτιά στο Ρέθυμνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολονύκτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, των εθελοντών και των κατοίκων για την οριοθέτηση του πύρινου μετώπου στην περιοχή των Ακουμίων στο Ρέθυμνο, όπου από χθες το βράδυ η φωτιά με ταχύτητα έζωσε την ευρύτερη περιοχή μέχρι την Τριόπετρα, τον Άγιο Παύλο, τις Μέλαμπες και την Κρύα Βρύση, νότια του Ρεθύμνου.

Εκατόν πενήντα πυροσβέστες με πενήντα οχήματα της Π.Υ., δεκάδες υδροφόρες του Δήμου Αγίου Βασιλείου και της περιφέρειας καθώς και οχήματα πυρόσβεσης του δήμου με ενισχύσεις και από άλλους νομούς, έθεσαν τελικά υπό πλήρη έλεγχο το μέτωπο, μετά και την ενίσχυση της πυρόσβεσης με δύο εναέρια μέσα, τα πυροσβεστικά ελικόπτερα τα οποία δρουν με το πρώτο φως της ημέρας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου Μιχάλης Σαρρής, δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δόθηκε μεγάλος αγώνας ώστε οι φλόγες να μη ζώσουν οικισμούς που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από τα δύο μέτωπα. Γι΄ αυτό το λόγο, όπως είπε, εστάλη και μήνυμα του 112. Οι φλόγες έχουν κάψει αγροτολιβαδικές, θαμνώδεις, και μικρές εκτάσεις γεωργικής γης.

Λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, οι πυροσβέστες δεν μπόρεσαν να βρεθούν σε δύσκολα σημεία της φωτιάς και για το λόγο αυτό και με τη βοήθεια του ανέμου που έπνεε στην περιοχή η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις. Όπως είπε ο κ. Σαρρής, κύριο μέλημα ήταν να μη φτάσει η φωτιά στην παραθαλάσσια περιοχή, όπου υπάρχουν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Για την πλήρη κατάσβεση επιχείρησαν τμήματα της ΕΔΟΜΕ και της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, ενώ οι κάτοικοι ξανάζησαν τον πύρινο εφιάλτη που είχε καταστήσει πυρόπληκτη την περιοχή και τον Ιούλιο του 2022.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες στους δρόμους έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης

Αθήνα: 27 συλλήψεις σε κατάστημα για παράνομα τυχερά παιχνίδια

Ακαθάριστα οικόπεδα: Παίρνει και άλλη παράταση… τελευταία στιγμή

Καμίνια: Έκλεισαν γάτα μέσα σε τσουβάλι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα