ΑΘΗΝΑ
20:53
|
15.07.2024
Σήμερα Πέμπτη 27/6 στην αιθ. 2 της Νομικής Σχολής Αθηνών (19.00). Ανάμεσα στους ομιλητές η Παλαιστίνια εικαστικός, Μαλάκ Ματάρ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27/6 στην αιθ.2, στη Νομική Σχολή Αθηνών, στις 19:00 το απόγευμα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πού βρίσκεται, λοιπόν, σήμερα η Παλαιστίνη; Πώς η ζωή, η δημιουργία, η τέχνη και η αντίσταση αρθρώνουν τα δικαιώματά τους μέσα στον συνεχή αποικιακό πόλεμο; Στην εκδήλωση «Παλαιστίνη-γεωγραφίες του εποικισμού» οι ομιλητές θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτήματα. Ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι και η Παλαιστίνια εικαστικός, Μαλάκ Ματάρ, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γάζα κι άρχισε να ζωγραφίζει κάτω από τις βόμβες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 27/6 στην αιθ.2, στη Νομική Σχολή Αθηνών, στις 19:00 το απόγευμα.

Το κυρίαρχο αφήγημα εκτοπίζει την Παλαιστίνη σε ένα θολό σημείο χωρίς διαστάσεις, σε μια αχαρτογράφητη κηλίδα από την οποία έχουν αφαιρεθεί όλα τα ιστορικά και βιωματικά συμφραζόμενα. Από τη Νάκμπα του 1948 μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή της Γάζας στις μέρες μας, οι γεωγραφίες του ισραηλινού εποικισμού υλοποιούν ακατάπαυστα το σχέδιο για τη μεγαλύτερη δυνατή προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών με την ταυτόχρονη εκδίωξη και εξολόθρευση των πληθυσμών τους. Από τη σφαγή του Ντιρ Γιασίν μέχρι τη γενοκτονία στη λωρίδα της Γάζας απλώνεται ένα πυκνό δίκτυο από παραστρατιωτικές οργανώσεις, αιματηρή καταστολή, φυλάκια και απομονωμένους θύλακες, τείχη και περιγράμματα καινούριων εποικισμών, βομβαρδισμούς και καταναγκαστικές απαλλοτριώσεις.

Ομιλητές & Ομιλήτριες

  • Matar Mallak-Παλαιστίνια Ζωγράφος- Εικαστικός
  • Άλκηστις Πρέπη-Αρχιτέκτονας-Πολεοδόμος
  • Νίκος Σκοπλάκης-Αναμέτρηση-Οργάνωση για μία νέα κομμουνιστική αριστερά
  • Συντονίζει η δημοσιογράφος Λαμπρινή Θωμά, ThePressProject.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τηλεργασία ως την Παρασκευή για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους

Φωτιά σε πολυώροφο κτίριο στην Κηφισίας

Τα 5 ερωτήματα του BBC για την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Δέσμευση δεκάδων τραπεζικών λογαριασμών στην Πάτμο λόγω χρεών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα