ΑΘΗΝΑ
07:19
|
30.06.2024
Η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα σε αυτό τον τομέα, να αναπτύξει και να χρηματοδοτήσει την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, είπε ο πρωθυπουργός.
Κυριάκος Μητσοτάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θέμα αναβάθμισης των αμυντικών υποδομών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έθεσε σήμερα εκ νέου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

‘Όταν τέθηκε θέμα συζήτησης για την ευρωπαϊκή άμυνα στη Σύνοδο Κορυφής ο Μητσοτάκης τόνισε πως βρισκόμαστε σε μια συγκυρία που η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα σε αυτό τον τομέα, να αναπτύξει και να χρηματοδοτήσει την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία και να μην εξαρτάται από τρίτους.

«Οτιδήποτε λιγότερο» τόνισε, «στέλνει το λάθος μήνυμα» είπε.

Μιλώντας νωρίτερα στους δημοσιογράφους πριν την έναρξη της συνόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Θα συζητήσουμε πιο αναλυτικά και τα θέματα της κοινής αμυντικής συνεργασίας όπου θα έχω την ευκαιρία να επαναφέρω την κοινή πρόταση την οποία έχω διατυπώσει με τον Πολωνό πρωθυπουργό για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας ως ενός έργου «φάρου» θα έλεγα, το οποίο μπορεί να σηματοδοτήσει ένα νέο βήμα στην ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία σε μια εποχή όπου όλοι αναγνωρίζουμε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να θωρακίσει την κοινή της άμυνα».

Αναφέρθηκε επίσης, και στη συμφωνία των «τριών πολιτικών οικογενειών», δηλαδή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων ώστε να αναλάβει ξανά την προεδρία της Κομισιόν η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το πόστο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πορτογάλος Αντόνιο Κόστα και τη θέση του Ύπατου Εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. η Εσθονή Κάγια Κάλας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ στοχεύει τη χριστιανική κοινότητα στην Παλαιστίνη: Υπουργείο Εξωτερικών

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Ο Αραβικός Σύνδεσμος παύει να χαρακτηρίζει τη Χεζμπολάχ «τρομοκρατική οργάνωση»

Κίνα και Περού ολοκλήρωσαν «ουσιώδεις διαπραγματεύσεις» για την αναβάθμιση της ΣΕΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα