ΑΘΗΝΑ
00:19
|
30.06.2024
Ο Σούνακ αναφέρει ότι οι απελάσεις προς Ρουάντα θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο, ενώ ο Στάρμερ δηλώνει ότι θα κυνηγήσει «διακινητές».
Debate
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ και ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κίρ Στάρμερ έκαναν την Τετάρτη τις τελευταίες τους προτάσεις προς τους ψηφοφόρους στην τελευταία τηλεοπτική συζήτηση πριν από τις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Πέμπτης.

Οι δύο ηγέτες ασχολήθηκαν κυρίως με τις φορολογικές πολιτικές και την μετανάστευση.

Και οι δύο ηγέτες φάνηκε να υιοθετούν σκληρή στάση στο μεταναστευτικό, λέγοντας ότι τα επίπεδα ρεκόρ της μετανάστευσης στη Βρετανία μετά την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ υψηλά.

Ο Σάνιακ δήλωσε ότι το κόμμα του έχει σχέδιο, ενώ οι Εργατικοί όχι, αναφερόμενος στο σχέδιο για την αποστολή αιτούντων άσυλο στην ανατολικοαφρικανική χώρα Ρουάντα.

Η πολιτική της Ρουάντα, η οποία έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει τους ανθρώπους από το να φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με μικρές βάρκες μέσω της Μάγχης, θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο, δήλωσε ο Sunak.

Ερωτηθείς για τη στάση του στο θέμα, ο Στάρμερ δήλωσε ότι θα καταργήσει την πολιτική και θα επικεντρωθεί στην καταπολέμηση των «διακινητών».

Η φορολογία αποτέλεσε καυτό θέμα καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, με τον πρωθυπουργό να ισχυρίζεται επανειλημμένα ότι οι Εργατικοί σχεδιάζουν κρυφά να αυξήσουν τους φόρους.

Ο Στάρμερ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Σούνακ, λέγοντας ότι οι οικονομικές πολιτικές του είναι καλά σχεδιασμένες και κατηγόρησε τους Συντηρητικούς ότι έχουν μη χρηματοδοτούμενα οικονομικά σχέδια.

Και οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να μην αυξήσουν τους προσωπικούς φόρους, ενώ το μανιφέστο των Συντηρητικών περιλαμβάνει τη φιλοδοξία να καταργήσουν την εθνική ασφάλιση με την πάροδο του χρόνου.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της YouGov για την πρόθεση ψήφου, οι Εργατικοί βρίσκονται στο 37%, ακολουθούμενοι από τους κυβερνώντες Συντηρητικούς στο 19%. Στην τρίτη θέση, η υποστήριξη για το αντιμεταναστευτικό κόμμα Reform UK βρίσκεται στο 18%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ στοχεύει τη χριστιανική κοινότητα στην Παλαιστίνη: Υπουργείο Εξωτερικών

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 5 Ιουλίου

54 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα