ΑΘΗΝΑ
07:46
|
30.06.2024
Ασθενείς αναφέρουν συμπτώματα όπως επίμονο εμετό, σπασμούς, επίμονες παραισθήσεις, έντονο άγχος και απώλεια συνείδησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αυστραλία ανακάλεσε δύο προϊόντα με παραισθησιογόνα μανιτάρια που έχουν οδηγήσει αρκετούς ανθρώπους στο νοσοκομείο, με συμπτώματα όπως «επίμονες παραισθήσεις και εμετούς».

Σε μια σειρά προειδοποιήσεων για τη δημόσια υγεία, οι Αυστραλοί πολίτες κλήθηκαν να μην καταναλώσουν το προϊόν «Uncle Frog’s Mushroom Gummies», ζελεδάκια με παραισθησιογόνα δράση, ύστερα από αναφορές από ασθενείς για μια ανησυχητική λίστα συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του επίμονου εμετού, σπασμών που μοιάζουν με κρίσεις επιληψίας, καθώς και επίμονες παραισθήσεις, έντονο άγχος, απώλεια συνείδησης και αύξηση των παλμών.

Οι αξιωματούχοι υγείας δεν είναι σίγουροι τι ακριβώς περιέχουν τα ζελεδάκια – τα οποία πωλούνται στο διαδίκτυο – ή γιατί προκαλούν συμπτώματα, όπως παραισθήσεις και ακούσιες κινήσεις των άκρων.

Τα προϊόντα της εταιρείας Uncle Frog’s Mushroom Gummies διαφημίζονται ως συμπληρώματα που «ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να προάγουν τη συνολική ευημερία», περιγράφοντας τα ζελεδάκια ως «την απόλυτη απόλαυση για μια χαρούμενη και γλυκιά εμπειρία».

Ένας έφηβος από τη Νότια Αυστραλία κατέρρευσε χωρίς τις αισθήσεις του, αφού κατανάλωσε τα ζελεδάκια από μανιτάρια, με πολλούς άλλους ανθρώπους σε όλη τη χώρα να εισάγονται σε νοσοκομεία, ύστερα από επίμονες παραισθήσεις.

Ο έφηβος βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού κατανάλωσε αρκετά από τα ζελεδάκια σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά την προειδοποίηση προϊόντος να καταναλώνει μόνο ένα κάθε έξι-12 ώρες. Έκτοτε, ο νεαρός έχει αναρρώσει πλήρως, αφότου του παρασχέθηκε η κατάλληλη θεραπεία.

Αρκετοί άλλοι άνθρωποι σε όλη τη χώρα έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία λόγω συμπτωμάτων, μετά την κατανάλωση των προϊόντων – τουλάχιστον πέντε άτομα στη Νέα Νότια Ουαλία χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη και τρία στο Κουίνσλαντ.

Έκτοτε έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τη δημόσια υγεία για τις ποικιλίες μανιταριών Cordyceps και Lion’s Mane, της οποίες διαθέτει προς πώληση η Uncle Frog’s Mushroom Gummies.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας για την Προστασία και τη Ρύθμιση της Υγείας της Νότιας Αυστραλίας, Δρ. Κρις Λις, προειδοποίησε ότι τα ζελεδάκια μπορεί να είναι «απειλητικά για τη ζωή» ή να οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμες επιπλοκές στην υγεία.

«Η καταθλιπτική συνειδητή κατάσταση στην οποία βρίσκονται ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή», τόνισε. «Αλλά βλέπουμε επίσης πολύ έντονο άγχος ή παραισθήσεις, πράγματα που αφήνουν μια μόνιμη επίδραση στους ανθρώπους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ στοχεύει τη χριστιανική κοινότητα στην Παλαιστίνη: Υπουργείο Εξωτερικών

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 5 Ιουλίου

54 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα