ΑΘΗΝΑ
07:25
|
30.06.2024
Για την φωτιά διώκονται ποινικά τα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού, ενώ έχουν κριθεί προφυλακιστέοι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος.
Φωτιά στην Ύδρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό σε βάρος των ενήλικων αλλοδαπών επιβατών της θαλαμηγού «Περσεφόνη», για τη φωτιά στην Ύδρα, ασκήθηκε από τις εισαγγελικές Αρχές.

Σημειώνεται, πως για την φωτιά στην Ύδρα διώκονται ποινικά τα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού, ενώ έχουν κριθεί προφυλακιστέοι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποχώρηση των επιβατών εκ της θαλαμηγού «Περσεφόνη», που φέρεται να εμπλέκεται στηφωτιά που προκλήθηκε σε πευκοδάσος στην Ύδρα, στις 26 Ιουλίου, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής ζήτησε ενημέρωση και εξηγήσεις από τα αρμόδια προανακριτικά όργανα του Σώματος ως προς τις ενέργειες τους, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 24 ωρών.

Επισημαίνεται, ότι οι εξηγήσεις ζητήθηκαν από τα αρμόδια όργανα του ΠΣ πριν την εισαγγελική εντολή για διερεύνηση τυχόν ευθυνών των αρμόδιων προανακριτικών αρχών (ΠΣ και Λιμενικού) από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής διαβίβασε το έγγραφο των απαντήσεων που έλαβε, προκειμένου να συνδράμει στην έρευνα της Διεύθυνσης της Εσωτερικών Υποθέσεων, καλώντας την ταυτόχρονα να του γνωστοποιήσει κάθε πόρισμά της προς άμεση απόδοση πειθαρχικών ευθυνών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ στοχεύει τη χριστιανική κοινότητα στην Παλαιστίνη: Υπουργείο Εξωτερικών

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 5 Ιουλίου

54 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα