ΑΘΗΝΑ
08:16
|
30.06.2024
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είδαν το ρομπότ-υπάλληλο να κάνει βόλτες γύρω από ένα σημείο προτού κάνει άλμα στο κενό.
Ο «αυτόχειρας»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόσφατη πτώση ενός ρομπότ στο Γκούμι της Νότιας Κορέας από τις σκάλες δεν θεωρήθηκε «ατύχημα» αλλά… «πράξη αυτοχειρίας». Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν κορεατικά ΜΜΕ κάνοντας λόγο για την «πρώτη αυτοκτονία ρομπότ» στη χώρα.

Για το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Γκούμι, το ρομπότ εντοπίστηκε εκτός λειτουργίας όταν έπεσε από σκάλα ύψους 2 μέτρων πριν μία βδομάδα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είδαν το ρομπότ-υπάλληλο να κάνει βόλτες γύρω από ένα σημείο προτού κάνει άλμα στο κενό.

Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης είπε πως η ακριβής αιτία της πτώσης του ρομπότ «ερευνάται».

Τα κομμάτια του έχουν συλλεχθεί και θα αναλυθούν από την εταιρεία», αν ο αξιωματούχος, πρόσθεσε ότι το ρομπότ «βοηθούσε στις καθημερινές παραδόσεις εγγράφων, τη διαφημιστική προώθηση της πόλης και την πληροφόρηση» των κατοίκων της περιοχής.

«Ήταν επίσημο μέρος του Δημαρχείου, ένας από εμάς», δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος, που φάνηκε να λυπάται για τον «ξαφνικό θάνατο» του ρομπότ. «Λειτουργούσε υποδειγματικά».

Ήταν πολύ σκληρή η δουλειά για το ρομπότ;

Πάντως, οι τίτλοι των τοπικών ΜΜΕ αμφισβήτησαν ή ειρωνεύτηκαν «την αυτοκτονία» του ρομπότ μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, λέγοντας: «Γιατί το έκανε ο επιμελής υπάλληλος;» ή ρωτώντας «ήταν πολύ σκληρή η δουλειά για το ρομπότ;»

Το συγκεκριμένο ρομπότ είχε αναλάβει ρόλο διοικητικού υπαλλήλου στο δημαρχείο από τον Αύγουστο του 2023, είχε δική του κάρτα «εργαζόμενου» και απασχολούνταν από τις 9.00 το πρωί ως τις 6.00 το απόγευμα.

Είχε κατασκευαστεί από την καλιφορνέζικη εταιρία Bear Robotics  και ήταν από τα πρώτα που τοποθετήθηκαν στην πόλη για τέτοιο σκοπό.

Η Νότια Κορέα είναι από τις λίγες χώρες στον κόσμο που έχει πάρει πολύ «ζεστά» την αξιοποίηση της ρομποτικής στην καθημερινότητα. Έχει έναν βιομηχανικό ρομπότ ανά 10 εργαζόμενους.

Πάντως, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Γκούμι δεν σκοπεύει άμεσα να υιοθετήσει δεύτερο ρομπότ υπάλληλο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 6 Περιφέρειες για σήμερα Κυριακή 30 Ιουνίου

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και ισχυροί βόρειοι άνεμοι

Το Ισραήλ στοχεύει τη χριστιανική κοινότητα στην Παλαιστίνη: Υπουργείο Εξωτερικών

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 5 Ιουλίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα