ΑΘΗΝΑ
06:15
|
30.06.2024
Η άσκηση στην κορεατική χερσόνησο θα επικεντρωθεί μεταξύ άλλων στην αεράμυνα, τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο και την αντιπυραυλική άμυνα.
Στρατιωτική άσκηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα ξεκίνησαν την Πέμπτη την πρώτη τριμερή στρατιωτική άσκηση πολλαπλών τομέων στην κορεατική χερσόνησο.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (JCS) της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η τριήμερη πολυτομεακή άσκηση, με την ονομασία Freedom Edge, ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, στο νότιο νησί-θέρετρο Τζέτζου της χώρας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap News που εδρεύει στη Σεούλ.

Όπως αναφέρει το Νοτιοκορεατικό ΓΕΣ:

Το Freedom Edge εκφράζει τη βούληση της Κορέας (Δημοκρατία της Κορέας), των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας να προωθήσουν την τριμερή διαλειτουργικότητα και να προστατεύσουν την ελευθερία για την ειρήνη και τη σταθερότητα στον Ινδο-Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένης της κορεατικής χερσονήσου.

Ενω προσθέτει πως οι συμμετέχοντες:

θα επικεντρωθούν στην άμυνα βαλλιστικών πυραύλων, την αεράμυνα, τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, την έρευνα και διάσωση, τη θαλάσσια απαγόρευση και την αμυντική εκπαίδευση στον κυβερνοχώρο.

Η άσκηση πραγματοποιείται εν μέσω αυξανόμενων αντίπαλων στρατιωτικών δραστηριοτήτων στην κορεατική χερσόνησο, όπου η Σεούλ και η Πιονγκγιάνγκ κλείνουν συμμαχίες με δυτικές δυνάμεις καθώς και με τη Ρωσία.

Η εναρκτήρια τριμερής άσκηση συμφωνήθηκε τον περασμένο Αύγουστο κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στο Καμπ Ντέιβιντ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, του Νοτιοκορεάτη ομολόγου του Γιουν Σουκ Γιολ και του Ιάπωνα πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα.

Είχαν συμφωνήσει να διεξάγουν σε τακτική βάση «ετήσιες, ονομαστικές, πολυτομεακές» τριμερείς ασκήσεις.

Στη στρατιωτική άσκηση συμμετέχουν το πυρηνικό αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt του αμερικανικού Ναυτικού, το αντιτορπιλικό ROKS Seoae Ryu Seong-ryong του Νότου και το αντιτορπιλικό ελικοπτέρων JS Ise της Ιαπωνίας.

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο έφτασε στη Νότια Κορέα στις 22 Ιουνίου, σηματοδοτώντας την πρώτη άφιξη αμερικανικού αεροπλανοφόρου στη Νότια Κορέα εδώ και επτά μήνες, μετά την επίσκεψη του USS Carl Vinson τον Νοέμβριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ στοχεύει τη χριστιανική κοινότητα στην Παλαιστίνη: Υπουργείο Εξωτερικών

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Ο Αραβικός Σύνδεσμος παύει να χαρακτηρίζει τη Χεζμπολάχ «τρομοκρατική οργάνωση»

Κίνα και Περού ολοκλήρωσαν «ουσιώδεις διαπραγματεύσεις» για την αναβάθμιση της ΣΕΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα