ΑΘΗΝΑ
02:26
|
01.07.2024
Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση πλοιάρχου και υποπλοιάρχου για τη φωτιά στην Ύδρα.
Πηγή: EUROKINISSI
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν πλοίαρχος και υποπλοίαρχος της θαλαμηγού, κατόπιν συμφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα, μετά τη σύλληψή τους από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μαζί με άλλα 11 μέλη του πληρώματος ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (21/06).

Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος αφέθηκαν ελεύθερα με όρους, όπως εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση παρουσίας κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Η εγγυοδοσία για 7 μέλη ήταν 10.000 ευρώ και για τα άλλα τέσσερα 20.000 ευρώ.

Το λιμεναρχείο Ύδρας συνέλεξε όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στην περιοχή και ερεύνησε μαρτυρίες που ανέφεραν ότι πυροτεχνήματα εκτοξεύθηκαν από κάποιο σκάφος στην περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ο καπετάνιος δήλωσε ότι δεν έφυγαν βεγγαλικά από τη θαλαμηγό και ότι στον έλεγχο από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν στη θέση τους. Επιπλέον, ανέφερε ότι ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και Πόρο

Δύο πύρινα μέτωπα στην Αττική-Νεκρός 45χρονος στον Διόνυσο (upd)

Η Παλαιστίνη συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου

Τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες σε έκρηξη οικιακού αερίου στη Σμύρνη της Τουρκίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα