ΑΘΗΝΑ
09:31
|
30.06.2024
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο κάθε απειλή κατά των κρατών μελών της ΕΕ που συμβάλλουν στην κλιμάκωση αναφέρεται στο σχέδιο συμπερασμάτων.
ΕΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κορυφής για τη Μέση Ανατολή συμπεριλαμβάνουν αναφορά σε «κράτη μέλη που απειλούνται» με αφορμή τις πρόσφατες προειδοποιήσεις του ηγέτη της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προς την Κύπρο λόγω των στρατιωτικών «διευκολύνσεων» που έχει προσφέρει στο Ισραήλ.

Όπως αναφέρεται:

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο κάθε απειλή κατά των κρατών μελών της ΕΕ που συμβάλλουν στην κλιμάκωση και επιβεβαιώνει την αλληλεγγύη της με τα κράτη μέλη της ΕΕ».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση στη Μέση Ανατολή αυτή έχει ως επίκεντρο τη Λωρίδα της Γάζας, την ανάγκη προώθησης ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και περιφερειακές εξελίξεις όπως αυτές που διαδραματίζονται εδώ και μήνες σε Δυτική Όχθη και Νότιο Λίβανο.

Ο γαλλο-γερμανικός αιφνιδιασμός στη σύνοδο κορυφής

Οι ηγέτες της Ε.Ε. ξεκίνησαν τις διαβουλεύσεις για τα τρία κορυφαία αξιώματα της Κομισιόν αν και νωρίτερα, Γαλλία και Γερμανία… αιφνιδίασαν τους ηγέτες των άλλων κρατών στις Βρυξέλλες, καθώς με έγγραφό τους την ώρα που ξεκινούσε η κουβέντα για την στρατηγική ατζέντα, ζήτησαν από κοινού ένα ευρύ φάσμα τροπολογιών πάνω σε αυτήν, για την επόμενη 5ετια.

Σύμφωνα με το Politico, πρόκειται για έγγραφο που προετοιμαζόταν εδώ και μήνες από τον Σαρλ Μισέλ και συζητήθηκε μεταξύ αξιωματούχων των κρατών της ΕΕ.

Εντούτοις η γαλλο-γερμανική κίνηση «εξόργισε τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ», καθώς πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πήραν τα δύο κράτη αυθαίρετα μην λογαριάζοντας τις άλλες χώρες-μέλη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοιξαν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο στη Γαλλία

Γαλλία: Η ανάκληση μίας άδειας εξόρυξης ως παράγοντας που δεν πρέπει να λείπει από την εξίσωση των βουλευτικών εκλογών

Το Ισραήλ στοχεύει τη χριστιανική κοινότητα στην Παλαιστίνη: Υπουργείο Εξωτερικών

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα