ΑΘΗΝΑ
06:07
|
30.06.2024
Οι θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σινδ εκτοξεύτηκαν πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, με την υψηλή υγρασία να δημιουργεί αίσθηση 49 βαθμών.
Στα τέλη Μαΐου ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 52 βαθμούς Κελσίου στην επαρχία Σιντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά δεκάδες καταφθάνουν τα θύματα του καύσωνα που πλήττει το νότιο Πακιστάν στο νεκροτομείο του Καράτσι καθημερινά, όπου μόνο τις τελευταίες έξι ημέρες, έχει συλλέξει περίπου 568 πτώματα 141 από αυτά μόνο την Τρίτη.

Είναι πολύ δύσκολο για τις υγειονομικές αρχές να καταφέρουν να διαπιστώσουν τα αίτια του θανάτου για το κάθε άτομο που καταφθάνει ξεχωριστά, ωστόσο, ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών ήρθε καθώς οι θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σινδ, στο Καράτσι, εκτοξεύτηκαν πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, με την υψηλή υγρασία να δημιουργεί αίσθηση αντίστοιχη των 49 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dawn, περίπου 30 άνθρωποι έχουν βρεθεί νεκροί στους δρόμους της πόλης από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίοι πιθανώς ήταν άστεγοι.

Μοναχά μεταξύ Κυριακής και Τετάρτης, το Πολιτικό Νοσοκομείο του Καράτσι εισήγαγε 267 άτομα με θερμοπληξία, δήλωσε ο Δρ Ιμράν Σαρβάρ Σέιχ, επικεφαλής του τμήματος επειγόντων περιστατικών. Δυστυχώς, δώδεκα από αυτούς έχασαν την ζωή τους.

«Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που είδαμε να μπαίνουν στο νοσοκομείο ήταν γύρω στα 60 με 70, αν και ήταν κάποιοι γύρω στα 45, αλλά και ένα ζευγάρι στα 20 τους», είπε ο Δρ Σέιχ στο BBC.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασθενείς που καταφθάνουν παρουσιάζουν συμπτώματα όπως εμετό, διάρροια και υψηλό πυρετό. «Πολλοί από αυτούς που είδαμε εργάζονταν σε εξωτερικούς χώρους. Τους έχουμε πει να φροντίζουν να πίνουν άφθονο νερό και να φορούν ελαφριά ρούχα σε αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες», τόνισε.

Ο αγώνας των υγειονομικών αρχών του Καράτσι για να αντεπεξέλθουν στις ακραίες συνθήκες έχει επιδεινωθεί σημαντικά, λόγω των συχνών διακοπών ρεύματος στην περιοχή, οι οποίες αφήνουν τους πολίτες χωρίς ανεμιστήρες και ερκοντίσιον για ώρες.

Υπογραμμίζεται πως, μόλις τον περασμένο μήνα, ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 52 βαθμούς Κελσίου στην επαρχία Σιντ, σημειώνοντας την υψηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία για την περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ στοχεύει τη χριστιανική κοινότητα στην Παλαιστίνη: Υπουργείο Εξωτερικών

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 5 Ιουλίου

54 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα