ΑΘΗΝΑ
08:17
|
30.06.2024
Θύμισε πως οι διαπραγματεύσεις ένταξης ξεκίνησαν το 2005 αλλά έκτοτε οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο ειδικά μετά το 2007 κυρίως λόγω του Κυπριακού.
Ερντογάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η πλήρης ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο στρατηγικός μας στόχος. Είναι προς το κοινό μας συμφέρον η ΕΕ να προσεγγίσει την Τουρκία από παρόμοια προοπτική» είπε απόψε σε συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον Εσθονό ομόλογο, Αλάρ Κάρις.

Υπενθύμισε πως η Τουρκία έχει υποβάλλει αίτηση στην Ε.Ε. από το 1987 και πως είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα από το 1999. Πρόσθεσε πως οι διαπραγματεύσεις ένταξης ξεκίνησαν το 2005 αλλά έκτοτε οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο ειδικά μετά το 2007 κυρίως λόγω του Κυπριακού και της αντίθεσης άλλων χωρών της Ε.Ε.

Επανήλθε και σήμερα στο θέμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας επισημαίνοντας πως οι εκεί σφαγές απειλούν όχι μόνον την περιφερειακή σταθερότητα αλλά και την «παγκόσμια ασφάλεια». Επανέλαβε πως η μόνιμη ειρήνη στην περιοχή μπορεί να εξασφαλιστεί μόνον με «λύση δύο κρατών» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει άμεσα.

Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ρ.Τ. Ερντογάν ανέφερε πως μία δίκαιη λύση εκεί είναι δυνατή «μέσω της διπλωματίας». Προέβλεψε εντούτοις πως «οι πρωτοβουλίες που αποκλείουν την Ρωσία δεν θα έχουν αποτελέσματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Η ανάκληση μίας άδειας εξόρυξης ως παράγοντας που δεν πρέπει να λείπει από την εξίσωση των βουλευτικών εκλογών

Το Ισραήλ στοχεύει τη χριστιανική κοινότητα στην Παλαιστίνη: Υπουργείο Εξωτερικών

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Ο Αραβικός Σύνδεσμος παύει να χαρακτηρίζει τη Χεζμπολάχ «τρομοκρατική οργάνωση»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα