ΑΘΗΝΑ
06:01
|
01.07.2024
Κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Βρετανός διπλωμάτης έδειξε ενδιαφέρον για τις «σημαντικές μεταρρυθμίσεις» που έχουν γίνει «τους τελευταίους μήνες» στην Ελλάδα.
Από τη συνάντηση του Γιώργου Φλωρίδη με τον πρέσβη της Βρετανίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα, Μάθιου Λοτζ, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στο πλαίσιο περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται πως ο Βρετανός διπλωμάτης έδειξε ενδιαφέρον για τις «σημαντικές μεταρρυθμίσεις» που έχουν γίνει «τους τελευταίους μήνες» στην Ελλάδα και πως ο υπουργός ανήγγειλε πως σύντομα θα προωθηθούν και άλλες που αφορούν «τη Δικονομία στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την εξωδικαστική επίλυση των διαφορών» θέμα για το οποίο τόνισε πως διενεργούνται μελέτες.

Από τη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με τον πρέσβη της Βρετανίας

Ο Φλωρίδης ανέφερε επίσης πως χρειάζεται να δημιουργηθεί μία «μόνιμη σχέση και συνεργασία» μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας  στους τομείς της Δικαστικής Αστυνομίας για θέματα κατασχέσεων μετρητών από εγκληματικές δραστηριότητες και στο θέμα πρόληψης της σεξουαλικής βίας.

Ο πρέσβης της Βρετανίας ενημέρωσε με τη σειρά τον Γιώργο Φλωρίδη για τα «Κέντρα Παραπομπής Σεξουαλικών Επιθέσεων»  (SARC) που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εξέφρασε δε την επιθυμία του να δημιουργηθούν και στην Ελλάδα «αντίστοιχες δομές» σε συνεργασία με τα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, έπειτα από μελέτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Παλαιστίνη συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 06/10, 13/10 οι εκλογές για την ηγεσία – Υποψήφιοι Ανδρουλάκης, Δούκας, Γερουλάνος

Υεμένη: Συνομιλίες ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών

Το Πακιστάν θα ξεκινήσει τη δεύτερη φάση απελάσεων Αφγανών πίσω στη χώρα τους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα