ΑΘΗΝΑ
00:19
|
30.06.2024
Και οι 31 τράπεζες που εξετάστηκαν παρέμειναν πάνω από τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις κατά τη διάρκεια υποθετικής ύφεσης.
Τράπεζα των ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μεγάλες τράπεζες στις ΗΠΑ μπορούν να αντέξουν τις ζημιές, και είναι αρκετά ανθεκτικές ώστε να αντέξουν μια σοβαρή ύφεση και να παραμείνουν πάνω από τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις, έδειξε την Τετάρτη το ετήσιο τεστ αντοχής των τραπεζών του Federal Reserve Board.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος εποπτείας Michael S. Barr:

Το φετινό τεστ αντοχής δείχνει ότι οι μεγάλες τράπεζες διαθέτουν επαρκή κεφάλαια για να αντέξουν ένα εξαιρετικά στρεσογόνο σενάριο και να τηρήσουν τους ελάχιστους κεφαλαιακούς δείκτες τους.

Ενώ πρόσθεσε πως:

Ο στόχος του τεστ μας είναι να συμβάλει στη διασφάλιση ότι οι τράπεζες διαθέτουν επαρκή κεφάλαια για να απορροφήσουν ζημίες σε ένα εξαιρετικά στρεσογόνο σενάριο. Αυτό το τεστ δείχνει ότι το έχουν.

Και οι 31 τράπεζες που δοκιμάστηκαν παρέμειναν πάνω από τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις τους κατά τη διάρκεια μιας υποθετικής ύφεσης στις ΗΠΑ, αφού απορρόφησαν συνολικές υποθετικές ζημίες ύψους σχεδόν 685 δισ. δολαρίων.

Στο φετινό υποθετικό σενάριο, υπήρξε μια σοβαρή παγκόσμια ύφεση με 40% μείωση των τιμών των εμπορικών ακινήτων, σημαντική αύξηση των κενών γραφείων και 36% μείωση των τιμών των κατοικιών, ενώ επιπλέον το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε κατά περίπου 6,5 ποσοστιαίες μονάδες σε ένα μέγιστο 10%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Κίνα και Περού ολοκλήρωσαν «ουσιώδεις διαπραγματεύσεις» για την αναβάθμιση της ΣΕΕ

Όρμπαν: Οι ηγέτες της Ε.Ε. επιδιώκουν να σύρουν την Ευρώπη στη σύγκρουση της Ουκρανίας

Οι Μαυριτανοί ψηφίζουν σε προεδρικές εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα