ΑΘΗΝΑ
06:36
|
30.06.2024
Τα F-35 θα δώσουν «μεγάλη δυνατότητα» διασφαλίζοντας τη δυνατότητα αποτροπής κατά οιασδήποτε απειλής, είπε ο υπουργός Άμυνας.
Νίκος Δένδιας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα μέλη της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ενημέρωσε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θέτοντας επί τάπητος αφενός την παραγγελία για την απόκτηση 20 «εξελιγμένων» μαχητικών αεροσκαφών F-35 και τη ναυπήγηση της φρεγάτας Constellation.

Σε ό,τι αφορά την αγορά των μαχητικών ο Νίκος Δένδιας επιχειρηματολόγησε υποστηρίζοντας πως θα δώσει «μεγάλη δυνατότητα» στην Πολεμική Αεροπορία «διασφαλίζοντας τη δυνατότητα αποτροπής «κατά οιασδήποτε απειλής από οπουδήποτε και εάν προέρχεται».

Σε ό,τι αφορά τη ναυπήγηση της φρεγάτας  Constellation υποστήριξε πως θα αποτελέσει σημαντικό όπλο για το πολεμικό ναυτικό και θα είναι το δεύτερο μεγάλο όπλο μετά τις φρεγάτες Belharra που θα μπορέσει να στηρίξει την πορεία του Πολεμικού Ναυτικού στον 21ο αιώνα.  

Πληροφορίες κοινοβουλευτικών πηγών αναφέρουν πως το πρόγραμμα απόκτησης των 20 μαχητικών ψηφίστηκε από τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ενώ οι βουλευτές άλλων αντιπολιτευόμενων κομμάτων εξέφρασαν επιφυλάξεις.

«Θέλω να δηλώσω μεγάλη ικανοποίηση για το επίπεδο της συζήτησης, αλλά και τη συναίνεση που σε βασικά θέματα διαμορφώθηκε» είπε αργότερα στους δημοσιογράφους ο Νίκος Δένδιας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Όρμπαν: Οι ηγέτες της Ε.Ε. επιδιώκουν να σύρουν την Ευρώπη στη σύγκρουση της Ουκρανίας

Οι Μαυριτανοί ψηφίζουν σε προεδρικές εκλογές

Τιμές πετρελαίου: Για τρίτη εβδομάδα σε ανοδική πορεία, φόβοι για μείωση προσφοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα