ΑΘΗΝΑ
16:38
|
30.06.2024
Κάλεσμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων σήμερα Παρασκευή 28/6 στις 9.00 για τα γεγονότα στη Γειτονιά των Κατειλημμένων Προσφυγικών.
Προσφυγικά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, σήμερα Παρασκευή 28/6 στις 9:00, όπου δικάζονται δύο κάτοικοι της γειτονιάς των Προσφυγικών μετά τις συλλήψεις της 20ης Ιουνίου και την εισβολή των αστυνομικών. Το κάλεσμα γίνεται από την «Επιτροπή για την ανάδειξη και την υπεράσπιση της κοινότητας των Προσφυγικών και της συλλογικής της μνήμης».

Η ανακοίνωση και το κάλεσμα

Κάλεσμα στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Παρασκευή 28/6 στις 9.00 στο κτ. 7, για τα γεγονότα στις 20/6 στη Γειτονιά των Κατειλημμένων Προσφυγικών.

Την Παρασκευή 28/6, περνάνε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων οι δύο σύντροφοι που απήχθησαν από την γειτονιά των Προσφυγικών, την Πέμπτη 20 Ιουνίου. Αν και τα δύο άτομα της κοινότητας συνελήφθησαν σε προηγούμενο χρόνο (εκ των υστέρων ακολούθησε η επίθεση της αστυνομίας), το κατηγορητήριο που στήθηκε, με αυθαίρετους συλλογισμούς προσπαθεί να τους συνδέσει με μια σειρά πλημμελημάτων. Η δικογραφία, που αποτελεί, για ακόμη μια φορά, μια κατασκευασμένη ιστορία, μας περιγράφει εύγλωττα το πώς δύο χειροπεδημένα άτομα που βρίσκονται μέσα σε ένα όχημα ΟΠΚΕ, μπορούν να σπάσουν, να χτυπήσουν και να επιτεθούν.

Η κλιμάκωση της καταστολής με διαρκείς παρακολουθήσεις, αλλεπάλληλες επιθέσεις, προσαγωγές και συλλήψεις μελών της κοινότητας -καθώς και όλων εκείνων που αντιστέκονται και αγωνίζονται για έναν άλλον κόσμο- αποτελεί ξεκάθαρη στρατηγική του κράτους και της κυβέρνησης. Όταν το καθεστώς εμπεδώνει την στρατηγική της έντασης στην καθημερινότητα μας, αντανακλαστικά μας κάνει να σκεφτούμε τι θα πάθουμε εάν αποφασίσουμε να αντιδράσουμε. Ένα πιο επείγον ζήτημα όμως, στην παρούσα συγκυρία, είναι να σκεφτούμε τι θα συμβεί αν δεν αντισταθούμε.

Και μπορούμε να το δούμε ήδη. 1900 συλλήψεις και 4000 προσαγωγές ανακοίνωσε το κράτος ότι πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 10-16 Ιουνίου. Χτυπάνε και συλλαμβάνουν κόσμο σε κάθε γειτονιά. Επειδή πολιτικοποιείσαι, επειδή αντιδράς, επειδή είσαι φτωχός, επειδή είσαι ανήλικος και σε θεωρούν  συμμορία, επειδή είσαι μετανάστης, επειδή σου παίρνουν το σπίτι. Αυτή τη φορά, σε αυτή τη στημένη υπόθεση, ο στόχος είναι να ενοχοποιήσουν τα δύο άτομα της κοινότητας, να επιτεθούν στην κοινότητα και να τρομοκρατήσουν τα πιο ευάλωτα άτομα που ζουν σε αυτή.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που ανυπόστατα απευθύνονται στους συντρόφους, μεταξύ άλλων, αφορούν σε φθορές των περιπολικών και οχημάτων πολιτών, βία κατά υπαλλήλων στη διακεκριμένη της μορφή, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και απειλή των αστυνομικών, νόμο περί των όπλων. Με το στημένο αυτό κατηγορητήριο, το κράτος προχωρά ένα βήμα παραπέρα, εξαπολύοντας κυνήγι μαγισσών. Στα πλαίσια της δικογραφίας αναφέρεται ότι αναζητούνται προς ταυτοποίηση 70 ακόμη “άγνωστοι δράστες”, στοχοποιώντας ενεργά με αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε ζει μέσα στην κοινότητα.

Παράλληλα, οι ειδικοί περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στους συντρόφους μέχρι την μετ’ αναβολή δικάσιμο προκειμένου να μην μπορούν να προσεγγίσουν τη γειτονιά και το σπίτι τους, αναβαθμίζουν την πολιτική τους στοχοποίηση, στοχεύοντας στον αποκλεισμό τους από τις διαδικασίες και τον εκτοπισμό τους από τον τόπο κατοικίας τους και τη συλλογική ζωή. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την επόμενη μέρα της σύλληψής τους ακολούθησε η σύλληψη του 15χρονου μέλους της κοινότητας καθώς πήγαινε στο περίπτερο, στοχεύοντας στην τρομοκράτηση των πιο ευάλωτων ομάδων της κοινότητας.

Οι υπάλληλοι του κράτους που ανέλαβαν την ευθύνη να βασανίσουν ένα ανήλικο παιδί, έσπευσαν τρομοκρατημένοι να αποποιηθούν της ευθύνες τους όταν καταγγέλθηκαν οι πράξεις τους, οι οποίες συνιστούν βασανιστήρια και διώκονται ως κακουργήματα. Παράλληλα έσπευσαν να ενεργοποιήσουν τα συστημικά τους μέσα, κατηγορώντας εκ νέου τον ανήλικο. Μάλιστα αναβάθμισαν την κατασκευή τους, κατονομάζοντάς τον ως τρομοκράτη. Λέγοντας ψέματα ότι τον συνέλαβε η αντιτρομοκρατική. Λέγοντας ψέματα ότι διηύθυνε κουκουλοφόρους. Ψέματα που αποδεικνύονται απλά και μόνο από το υλικό που αναπαρήγαγαν τα μέσα τους.

Όμως ο 15χρονος δεν είναι μόνος. Ούτε οι δύο σύντροφοι μας. Η υπόθεση τους είναι υπόθεση όλης της κοινότητας, όλου του κινηματικού και προοδευτικού κόσμου της γειτονιάς, της Αθήνας και κάθε ατόμου που διεκδικεί την αξιοπρέπεια του. Καλούμε τον κόσμο της αλληλεγγύης να πλαισιώσει το κάλεσμα στα δικαστήρια, την γειτονιά των Προσφυγικών και τις διαδικασίες υπεράσπισής της. Καλούμε τον κόσμο του αγώνα να βρίσκεται σε επιφυλακή!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ
Επιτροπή για την ανάδειξη και υπεράσπιση της Κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών και
της συλλογικής τους μνήμης
#saveprosfygika

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν θα ξεκινήσει τη δεύτερη φάση απελάσεων Αφγανών πίσω στη χώρα τους

Ο προπονητής ποδοσφαίρου που σκόραρε το αδύνατο

Σουδάν: Οι RSF ισχυρίζονται ότι έχουν καταλάβει μια πόλη-κλειδί στα νοτιοανατολικά

Δύο νεκροί, ένας αγνοούμενος μετά από κατολίσθηση στην Ελβετία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα