ΑΘΗΝΑ
21:22
|
30.06.2024
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι στρέφεται κατά της ηγεσίας των ΗΠΑ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τζο Μπάιντεν - Ράντοσλαβ Σικόρσκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρά κατά του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Ράντοσλαβ Σικόρσκι, παραλληλίζοντας την επίδοση του εκ νέου υποψηφίου για την προεδρία, κατά τη διάρκεια του πρώτου προεκλογικού ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, με την παρακμή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Σε σημερινή ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, ο Πολωνός υπουργός σχολίασε πως «Είναι σημαντικό να διαχειρίζεται κανείς την πορεία του προς το ηλιοβασίλεμα», λίγες ώρες αφότου η παρουσία του Μπάιντεν οδήγησε σε αυξανόμενες εκκλήσεις από τους Δημοκρατικούς να αποσυρθεί από υποψήφιος για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Ο Σικόρσκι προχώρησε σε παραλληλισμό με τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο, αποκαλώντας τον «μεγάλο αυτοκράτορα» ο οποίος κατέστρεψε της προοπτικές της διαδοχής του, περνώντας τον τη σκυτάλη στον γιο του, Κόμμοδο, του οποίου η «καταστροφική κυριαρχία ξεκίνησε την παρακμή της Ρώμης».

Η παρουσία του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής ήταν, κατά διαστήματα, ακατανόητη, με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να μιλά με ραγισμένη φωνή, κενό βλέμμα και μεγάλες παύσεις, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία μεταξύ των Δημοκρατικών, γεγονός που σχολιάστηκε ενδελεχώς από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.

Δεν είναι όμως αυτή η πρώτη φορά που ο Πολωνός ΥΠΕΞ στρέφεται κατά της ηγεσίας των ΗΠΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μιας και ο ίδιος είχε αναρτήσει μια φωτογραφία του κατεστραμμένου αγωγού Nord Stream στο Χ, τον Σεπτέμβριο του 2022, γράφοντας στη λεζάντα «Σας ευχαριστώ, ΗΠΑ», κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τις ΗΠΑ, για εμπλοκή στη δολιοφθορά του αγωγού Ρωσίας-Ευρώπης. Ύστερα από την έντονη αντίδραση του κόμματός του, ο Σικόρσκι διέγραψε την ανάρτησή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Παλαιστίνη συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 06/10, 13/10 οι εκλογές για την ηγεσία – Υποψήφιοι Ανδρουλάκης, Δούκας, Γερουλάνος

Υεμένη: Συνομιλίες ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών

Το Πακιστάν θα ξεκινήσει τη δεύτερη φάση απελάσεων Αφγανών πίσω στη χώρα τους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα