ΑΘΗΝΑ
01:36
|
01.07.2024
Η Συνέλευση τονίζει, ότι ο Αντιδήμαρχος πρασίνου, που είναι και κάτοικος Εξαρχείων τους «κοροϊδεύεις μέσα στη μούρη τους».
«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων» ενημερώνει τον κόσμο τις εξελίξεις σχετικά με την επέκταση του εργοταξίου στην πλατεία Εξαρχείων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Ψηφίστηκε την Τετάρτη, 26/06/24, στο δημοτικό συμβούλιο ο κανονισμός πρασίνου του δήμου Αθηναίων. Τείνουμε να πιστέψουμε ότι ο αντιδήμαρχος πρασίνου, εισηγητής του κανονισμού και κάτοικος Εξαρχείων, μας κοροϊδεύει μέσα στη μούρη μας.

  1. Στον νέο κανονισμό πρασίνου γίνεται λόγος για δέντρα ιδιαίτερης ηλικιακής αξίας, τα οποία θεωρούνται φυσικά μνημεία και δεν επιτρέπεται η αφαίρεση ή η κοπή χωρίς την τεκμηριωμένη άποψη της διεύθυνσης πρασίνου. Κι αν τελικά συμβεί τότε ο αιτών καταβάλει πέραν των προβλεπόμενων δαπανών για τη μεταφύτευση και ελάχιστη αποζημίωση 40.000 ευρώ!
  2. Απαγορεύεται η χρήση μεθόδων κλάδευσης topping και lopping.
  3. Κάθε μελέτη νέων έργων ή αναπλάσεων συνοδεύεται από καταγραφή της υφιστάμενης βλάστησης. Η διεύθυνση πρασίνου διενεργεί αυτοψία και ερευνά εξαντλητικά τις δυνατότητες διατήρησής τους στο χώρο ή μεταφύτευσης αυτών. Ακολούθως, επικαιροποιείται η καταγραφή με την οριστική αποτύπωση των δέντρων/θάμνων που πρόκειται να αφαιρεθούν και όσων πρόκειται να μεταφυτευθούν σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία. Εφόσον οι μελέτες λάβουν τις κατά περίπτωση απαιτούμενες εγκρίσεις (ενδεικτικά Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, Δημοτική Επιτροπή ή/και Δημοτικό Συμβούλιο) και ορίζονται κάποιες βασικές αρχές.
  4. Υπάρχει πρόβλεψη για την αφαίρεση δέντρων από πλατείες σύμφωνα με την οποία εξετάζονται όλες οι πιθανές λύσεις να μην αφαιρεθεί το δέντρο, ενώ αν αυτό συμβεί αποκαθίσταται με τη φύτευση δύο άλλων στον ίδιο χώρο ή εάν δεν είναι αυτό εφικτό σε όμορο χώρο ή σε χώρο εντός της ίδιας Δημοτικής Κοινότητας με έξοδα του αιτούντος.

Προφανώς τίποτα από τα παραπάνω δεν τηρήθηκε στην πλατεία Εξαρχείων και με την προηγούμενη και με την υπάρχουσα δημοτική αρχή! Οι φωτογραφίες και τα βίντεο το αποδεικνύουν.

Για αυτά και άλλα πολλά φαίνεται ότι ο Αντιδήμαρχος, κ. Αποστολόπουλος, δεν πρόβαλε καμία αντίσταση για την ολοκλήρωση της εκρίζωσης και των τελευταίων δέντρων από την πλατεία Εξαρχείων, πριν βγει η απόφαση δύο δικαστηρίων που εκκρεμούν (ΣτΕ και πρωτοδικείο Αθηνών) και ενώ η θερμοκρασία αγγίζει τους 40 βαθμούς! Γιατί με τον νέο κανονισμό, αν υποθέσουμε φυσικά ότι θα εφαρμοστεί, είτε δε θα έπρεπε να απομακρυνθούν τα δέντρα της πλ. Εξαρχείων ή αν συνέβαινε αυτό θα κόστιζε πάρα πολύ στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Και βέβαια, δεν είναι δυνατόν να πάει κανείς κόντρα σε μεγαλοεργολάβους. Εδώ άλλοι αντιδήμαρχοι δήλωσαν ότι απειλούνται από αυτούς, ο κ. Αποστολόπουλος θα πατούσε πόδι, όταν έχει και εκείνος συμφέροντα; Αλίμονο!

Η εικόνα της πλατείας Εξαρχείων αυτή τη στιγμή είναι θλιβερή. Η καθημερινότητα όσων ζουν πέριξ αυτής τραγική. Η γειτονιά ζει σε απάνθρωπες συνθήκες περιφρούρησης και πειθάρχησης. Δεν πτοείται, όμως. Ο αγώνας για να μη γίνει σταθμός μετρό στην πλατεία Εξαρχείων έχει διάρκεια και ανηφόρες. Όμως, ένα είναι σίγουρο. Θα είναι νικηφόρος! Και όσοι έβαλαν το χέρι τους για την καταστροφή αυτή, θα το μετανιώσουν γρήγορα.

Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και Πόρο

Δύο πύρινα μέτωπα στην Αττική-Νεκρός 45χρονος στον Διόνυσο (upd)

Η Παλαιστίνη συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου

Τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες σε έκρηξη οικιακού αερίου στη Σμύρνη της Τουρκίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα