ΑΘΗΝΑ
03:08
|
01.07.2024
Κατά την WP ήταν εντυπωσιακή η αντίθεση μεταξύ της ζωτικότητας του Τραμπ και του αγώνα του Μπάιντεν να εκφράσει τις απόψεις του.
Τζο Μπάιντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η άσχημη επίδοση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, «διανθισμένη» από ασυναρτησίες, μισόλογα, και αφασία, στο πρώτο ντιμπέιτ με τον συνυποψήφιό το, Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοέμβρη έχει σημάνει πανικό και «συναγερμό» στο προεκλογικό επιτελείο των Δημοκρατικών.

Χαρακτηριστικό ήταν σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως «η έκπληξή από την αρνητική εικόνα του Αμερικανού προέδρου ήταν μεγάλη στις αίθουσες του Κογκρέσου, ανάμεσα στους χορηγούς της εκστρατείας, στα προπύργια του κόμματος σε όλη τη χώρα, στα μπαρ και στα σαλόνια όπου συγκεντρώθηκαν οι Δημοκρατικοί για να υποστηρίξουν τον υποψήφιό τους Μπάιντεν».

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που θα θυμούνται πολλοί ψηφοφόροι είναι η εντυπωσιακή αντίθεση μεταξύ της ενέργειας και της ζωτικότητας του Τραμπ και του αγώνα του Μπάιντεν να εκφράσει τις απόψεις του με συνοπτικό και κατανοητό τρόπο», αναφέρει το ρεπορτάζ της Washington Post.

Ο πολιτικός σχολιαστής του CNN και πρώην υπεύθυνος στρατηγικής του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Ντέιβιντ Άξελροντ, εκτίμησε πως φαινόταν «λίγο αποπροσανατολισμένος» τολμώντας να πει αυτό που υπήρχε στα χείλη πολλών. Εάν δηλαδή θα πρέπει να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία ή να αντικατασταθεί

Ντέιβιντ Άξελροντ

Ακόμη και η Χάρις το παραδέχθηκε…

Την άσχημη επίδοση του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ ειδικά κατά την έναρξή του παραδέχθηκε ακόμη και η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, σχολιάζοντας «κομψά» και «διακριτικά» πως «το ξεκίνημά του δεν ήταν καλό».

Στη συνέχεια η ίδια προσπάθησε να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις υποστηρίζοντας, στο πλαίσιο συνέντευξής της στο CNN, πως το πιο σημαντικό είναι πως ο πρόεδρος Μπάιντεν ήταν αντίθετος με τον Ντόναλντ Τραμπ «για όλα τα ζητήματα που έχουν σημασία για τον αμερικανικό λαό».  Και συνέχισε:

«Ναι, υπήρξε μια αργή εκκίνηση, αλλά ήταν ένα δυνατό τελείωμα. Και αυτό που έγινε πολύ σαφές κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ότι ο Τζο Μπάιντεν αγωνίζεται για λογαριασμό του αμερικανικού λαού -επί της ουσίας, της πολιτικής, της απόδοσης».

Δημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί ανησυχούν, δήλωσε εργαζόμενη στο Κογκρέσο. Η ίδια πρόσθεσε ότι ο γερουσιαστής για τον οποίο εργάζεται «κάθεται με άλλα σημαντικά στελέχη και πανικοβάλλεται».

Στη μέση του ντιμπέιτ σύμβουλος στρατηγικής των Δημοκρατικών, που εργάστηκε στην προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν το 2020, έκανε λόγο για «καταστροφή» ενώ ένας σημαντικός χρηματοδότης των Δημοκρατικών που θέλησε να τηρηθεί η ανωνυμία του σχολίασε: «Δεν υπάρχει τρόπος να το γυρίσουμε αυτό. Η επίδοσή του τον βγάζει από την κούρσα».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα υπάρξουν νέες πιέσεις για αλλαγή υποψηφίου στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο, όταν θα πρέπει να επικυρωθεί και επισήμως η υποψηφιότητα του Μπάιντεν.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 06/10, 13/10 οι εκλογές για την ηγεσία – Υποψήφιοι Ανδρουλάκης, Δούκας, Γερουλάνος

Υεμένη: Συνομιλίες ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών

Το Πακιστάν θα ξεκινήσει τη δεύτερη φάση απελάσεων Αφγανών πίσω στη χώρα τους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει για δήθεν βελτίωση στον τομέα της διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα