ΑΘΗΝΑ
00:14
|
01.07.2024
37.765 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, κατά την διάρκεια του πολέμου που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις συνεχίζουν την εισβολή τους στη Λωρίδα της Γάζας, διεισδύοντας σε δύο βόρειες και νότιες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα την Παρασκευή, ενώ σκότωσαν τουλάχιστον 11 ανθρώπους, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών με τανκς στην πόλη Ράφα.

Κάτοικοι και τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τανκς προχώρησαν δυτικότερα στη συνοικία Shakoush της Ράφα, αναγκάζοντας χιλιάδες εκτοπισμένους που είχαν βρει καταφύγιο στη περιοχή, να εγκαταλείψουν τις σκηνές τους και να κατευθυνθούν βόρεια, προς την κατεστραμμένη από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς Χαν Γιούνις.

Από τις 7 Μαΐου, τανκς έχουν προχωρήσει σε αρκετές περιοχές της Ράφα και οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν καταλάβει τον έλεγχο ολόκληρης της συνοριακής γραμμής με την Αίγυπτο και το πέρασμα της Ράφα, τη μοναδική σύνδεση των περισσότερων από 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιων της Λωρίδας της Γάζας με τον έξω κόσμο.

Ένας κάτοικος της Ράφα είπε στο Reuters ότι είδε μπουλντόζες στην περιοχή Shakoush να φτιάχνουν «χαρακώματα» από άμμο, για να παραταχθούν από πίσω τα ισραηλινά τανκς.

«Αρκετές οικογένειες ζουν στην περιοχή αυτή και τώρα πολιορκούνται από τις δυνάμεις κατοχής», είπε στο ειδησιογραφικό πρακτορείο. «Η κατάσταση εκεί είναι πολύ επικίνδυνη και πολλές οικογένειες φεύγουν προς το Χαν Γιουνίς, αποχωρώντας ακόμη και από την περιοχή Αλ Μαουάσι, καθώς τα πράγματα έγιναν επικίνδυνα», είπε ο άνδρας, ο οποίος μετακινήθηκε προς τα βόρεια τη νύχτα.

Βίντεο που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει άμαχους να εγκαταλείπουν με τα πόδια τον καταυλισμό Αλ Μαουάσι, κατευθυνόμενοι προς την Χαν Γιουνίς.

Ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα έχει προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή, έχοντας αποκλειστεί εντελώς από τον έξω κόσμο τους 2,3 κατοίκους της Λωρίδας.

Ο αποκλεισμός έχει προκαλέσει τεράστιες ελλείψεις σε νερό και τρόφιμα, τα περισσότερα νοσοκομεία είναι εκτός λειτουργίας, ολόκληρες συνοικίες έχουν καταστραφεί και 37.765 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και Πόρο

Δύο πύρινα μέτωπα στην Αττική-Νεκρός 45χρονος στον Διόνυσο (upd)

Η Παλαιστίνη συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 06/10, 13/10 οι εκλογές για την ηγεσία – Υποψήφιοι Ανδρουλάκης, Δούκας, Γερουλάνος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα