ΑΘΗΝΑ
19:29
|
30.06.2024
Η ακροδεξιά προηγείται με 37%, ακολουθεί η κεντροαριστερή συμμαχία με 28% και τρίτη έρχεται η κεντρώα παράταξη του Μακρόν με 20%.
Γαλλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις διαθέσεις μέρους των Γάλλων ψηφοφόρων ένα 48ωρο πριν τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών αποτυπώνει η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Les Echos με το 37% των ερωτηθέντων να υποστηρίζουν ξεκάθαρα την ακροδεξιά «Εθνική Συσπείρωση» των Μαρίν Λεπέν και Ζορντάν Μπαρντελά.

Η Εθνική Συσπείρωση κερδίζει ένα 2% από την τελευταία δημοσίευση της δημοσκόπησης που συνέταξε η OpinionWay πριν από μια εβδομάδα.

Η κεντρώα παράταξη που στηρίζεται από τον πρόεδρο Μακρόν «Μαζί για τη Δημοκρατία» που περιλαμβάνει το κόμμα που είχε ιδρύσει το 2016 ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας, «Αναγέννηση», το κεντρώο «Δημοκρατικό Κίνημα» (MoDem) και τους κεντροδεξιούς «Ορίζοντες» του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ κινείται στο 20%, χάνοντας 2% από την τελευταία δημοσκόπηση.

Η συμμαχία Κεντροαριστεράς-Αριστεράς, υπό τον τίτλο του Νέου Λαϊκού Μετώπου (Σοσιαλιστικό Κόμμα, Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Οικολόγοι και η ριζοσπαστική αριστερή «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζ.Λ. Μελανσόν) κινείται στο 28% των ψήφων, ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με πριν από μια εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και Πόρο

Δύο πύρινα μέτωπα στην Αττική-Νεκρός 45χρονος στον Διόνυσο (upd)

Η Παλαιστίνη συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 06/10, 13/10 οι εκλογές για την ηγεσία – Υποψήφιοι Ανδρουλάκης, Δούκας, Γερουλάνος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα