ΑΘΗΝΑ
21:38
|
30.06.2024
Έκκληση στους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα ενόψει των επόμενων ημερών με την υψηλή επικινδυνότητα για πυρκαγιές, έκανε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας.
Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι και επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών στα ανατολικά το Σαββατοκύριακο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συντονιστική σύσκεψη υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την υψηλή επικινδυνότητα για πυρκαγιές, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που θα αρχίσουν να πνέουν από σήμερα το βράδυ και θα κλιμακωθούν το Σάββατο (29/6) σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά το Σαββατοκύριακο, 29 και 30 Ιουνίου, επιδεινώνοντας τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες, κυρίως αύριο Σάββατο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, οι ριπές των ανέμων στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, αύριο κατά τις μεσημεριανές ώρες, θα φτάσουν τοπικά τα 90 km/h, ενώ στη νότια Εύβοια και σε περιοχές που γειτνιάζουν με έντονη τοπογραφία τα 100 km/h.

Επισημαίνεται ότι λόγω της ενίσχυσης των ανέμων, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επιδεινωθούν σημαντικά στα ανατολικά τμήματα.

Κικίλιας: Η μισή χώρα βρίσκεται στο «πορτοκαλί»

«Παρακαλώ θερμά όλοι οι συμπολίτες μας να συνεργαστούν μαζί με την κρατική μηχανή, που είναι σε εγρήγορση» τόνισε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, πριν την έναρξη συντονιστικής σύσκεψης για τον συντονισμό των αρμόδιων φορέων, ενόψει του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς έως και το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθεί η δήλωση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια:

Από σήμερα, αργά το βράδυ και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου μέχρι και το μεσημέρι-απόγευμα της Κυριακής, φαίνεται ότι η μισή χώρα βρίσκεται στο “πορτοκαλί” σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο πρόκλησης δασικών πυρκαγιών εξαιτίας θυελλωδών ανέμων 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ. Άρα, στο πορτοκαλί θα είναι η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία, όλα τα νησιά των Κυκλάδων, όλη η Εύβοια, η Βοιωτία μέχρι και την Λιβαδειά, η Αττική, η Κόρινθος, η Αρκαδία, η Αργολίδα, η Λακωνία, τα Κύθηρα και όλη η Κρήτη.

Παρακαλώ θερμά όλοι οι συμπολίτες μας να συνεργαστούν μαζί με την κρατική μηχανή, που είναι σε εγρήγορση και σε απόλυτη ετοιμότητα. Και να βοηθήσουμε, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία, σε ό,τι έχει να κάνει με τις καιρικές συνθήκες που ευνοούν  την πρόκληση πυρκαγιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και Πόρο

Δύο πύρινα μέτωπα στην Αττική-Νεκρός 45χρονος στον Διόνυσο (upd)

Η Παλαιστίνη συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου

Τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες σε έκρηξη οικιακού αερίου στη Σμύρνη της Τουρκίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα