ΑΘΗΝΑ
14:21
|
01.07.2024
Το Ισραήλ στόχευσε ένα σημείο διανομής νερού στην Γάζα, μια οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού.
Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται οι επιθετικές επιχειρήσεις

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι τα στρατεύματά του συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στη Σουτζάιγια και «μάχονται ταυτόχρονα πάνω και κάτω από το έδαφος».

Σε μια ενημέρωση για την κατάσταση, ο στρατός δήλωσε ότι τα στρατεύματα εξουδετέρωσαν «μεγάλο αριθμό τρομοκρατών» κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας και εντόπισαν μια αποθήκη όπλων μέσα σε ένα σχολικό συγκρότημα.

Πρόσθεσε ότι η Πολεμική Αεροπορία έπληξε επίσης «τρομοκρατικούς στόχους και ένοπλους τρομοκρατικούς πυρήνες, συμπεριλαμβανομένου ενός τρομοκρατικού πυρήνα που πήγαινε να πυροβολήσει τα στρατεύματα».

Στη Ράφα, ο στρατός δήλωσε ότι τα χερσαία στρατεύματα συνέχιζαν την επιχείρηση που βασιζόταν σε πληροφορίες και «εξουδετέρωσαν πολλούς τρομοκράτες στην περιοχή» κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας.

Στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ο στρατός δήλωσε ότι «εξουδετέρωσε πολυάριθμους τρομοκράτες» στο έδαφος και ότι η πολεμική αεροπορία έπληξε «αρκετές θέσεις αντιαρματικών πυραύλων».

Εντοπίστηκαν επίσης δύο βλήματα που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς το Σντερότ – η διάταξη αεράμυνας αναχαίτισε το ένα και το άλλο έπεσε σε ανοιχτή περιοχή.

Συνεχίζονται και οι σφαγές αμάχων

Οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν ένα σημείο διανομής νερού στην πόλη της Γάζας, σκοτώνοντας πέντε μέλη της οικογένειας al-Ghazi, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού.

Νωρίτερα, οι ισραηλινές δυνάμεις ξυλοκόπησαν σοβαρά έναν Παλαιστίνιο πολίτη νότια της πόλης Τουλκαρέμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Τοπικές πηγές δήλωσαν ότι στρατιώτες που σταθμεύουν κοντά στο στρατιωτικό σημείο ελέγχου Jabara επιτέθηκαν στον Ahmed Talozi ενώ βρισκόταν κοντά στο σημείο ελέγχου, με αποτέλεσμα να του σπάσουν το πόδι.

Ο Talozi μεταφέρθηκε στο κυβερνητικό νοσοκομείο Thabet Thabet της πόλης για θεραπεία, ανέφερε το δημοσίευμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι περίεργες υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ και τα γνωστά κέντρα

Ρόμπερτ Φίτσο: Σύντομα πίσω στα καθήκοντά του ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Πύρινο… υπουργικό συμβούλιο: Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, επανέλαβε ο Μητσοτάκης

ΠΑΣΟΚ: Πέμπτος υποψήφιος ο Μιχάλης Κατρίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα