ΑΘΗΝΑ
19:57
|
01.07.2024
Η Κίνα και το Περού πέτυχαν «ουσιαστική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων» για την αναβάθμιση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping και η Πρόεδρος του Περού Dina Boluarte παρευρίσκονται σε διμερή συνάντηση στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο, Κίνα, 28 Ιουνίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα και το Περού πέτυχαν «ουσιαστική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων» για την αναβάθμιση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών, ανέφεραν την Παρασκευή τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σε συνάντηση με την Πρόεδρο του Περού Ντίνα Μπολουάρτε στο Πεκίνο, ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να συντονίσουν και να προωθήσουν τη συνεργασία σε τομείς όπως τα ορυκτά, η ενέργεια, η μεταποίηση, η γεωργία και άλλοι, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Το Περού και η Κίνα υπέγραψαν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου το 2009, η οποία βοήθησε το έθνος της Νότιας Αμερικής να ενισχύσει τις εξαγωγές του.

Το γραφείο Τύπου του Περού ανέφερε ότι η Μπολουάρτε και ο Σι υπέγραψαν επίσης μια σειρά συμφωνιών για την ενίσχυση των δεσμών, συμπεριλαμβανομένης μιας για τις περουβιανές εξαγωγές σταφυλιών στην Κίνα και ένα μνημόνιο κατανόησης για τη σύσταση Περου-Κινεζικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.

Η Κίνα είναι ο κορυφαίος επενδυτής του Περού και η κορυφαία αγορά χαλκού από το Περού, τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό του κόκκινου μετάλλου στον κόσμο.

«Το ενδιαφέρον της Κίνας σε βασικούς τομείς της περουβιανής οικονομίας, όπως η εξόρυξη, οι υποδομές και η ενέργεια, είναι θεμελιώδες για τα εθνικά αναπτυξιακά σχέδια, ενώ οι συνεχιζόμενες επενδύσεις αποτελούν πηγή απασχόλησης και υπόσχεση προόδου», δήλωσε η Μπολουάρτε σε δήλωση από το γραφείο της.

Επισκεπτόμενη την Κίνα αυτή την εβδομάδα, η Μπολουάρτε συναντήθηκε με στελέχη από διάφορες εταιρείες καθώς και με τον Σι, τον οποίο κάλεσε να εγκαινιάσει τον Νοέμβριο το «μεγα λιμάνι» Chancay που κατασκευάζεται στις ακτές του Περού από την κινεζική εταιρεία Cosco Shipping (1199.HK), ανοίγει νέα καρτέλα.

Ο Σι αναμένεται να ταξιδέψει στο Περού τον Νοέμβριο για τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), ενός μπλοκ που αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου εμπορίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρεμλίνο: Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών επιβεβαιώνει την τάση στις ευρωπαϊκές χώρες

Σε επίπεδο συναγερμού αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη

Γαλλία μετά την κάλπη: Πόλωση σκληρής δεξιάς με κεντροαριστερά

Εκδήλωση: Από την «Επιχείρηση Barbarossa» στον σύγχρονο πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα