ΑΘΗΝΑ
14:31
|
01.07.2024
Η Ε.Ε. παρακολουθεί τα κανάλια διανομής για να διασφαλίσει ότι επιχειρήσεις και καταναλωτές εξακολουθούν να έχουν εύρος επιλογών.
Google
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, οι περισσότερες από τις οποίες εδρεύουν στις ΗΠΑ, βρίσκονται υπό εξέταση από την Ε.Ε. λόγω των πρακτικών τους που κάνουν τους καταναλωτές να εξαρτώνται από ορισμένα οικοσυστήματα και τους εμποδίζουν να αλλάζουν υπηρεσίες.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας με έδρα τις ΗΠΑ, η Microsoft, η μητρική εταιρεία της Alphabet, η Google, η OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft, το Facebook, η νοτιοκορεατική Samsung και η κινεζική εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης TikTok βρίσκονται στο στόχαστρο της Ε.Ε.

«Ένας σημαντικός κίνδυνος που βλέπουμε είναι οι μεγάλοι τεχνολογικοί παίκτες να αξιοποιούν την ισχύ τους στην αγορά σε διάφορες αγορές εντός του οικοσυστήματός τους», δήλωσε την Παρασκευή η Επίτροπος της Ε.Ε. για τον Ανταγωνισμό Margrethe Vestager κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο εργαστήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον ανταγωνισμό στους εικονικούς κόσμους και την τεχνητή νοημοσύνη στις Βρυξέλλες.

Επίσης πρόσθεσε πως:

Η ισχυρή επιβολή του ανταγωνισμού είναι πάντα απαραίτητη σε περιόδους μεγάλων βιομηχανικών και τεχνολογικών αλλαγών. Τότε είναι που οι αγορές μπορεί να ανατραπούν, να δημιουργηθούν μονοπώλια και να σβήσει η καινοτομία. Όταν παρεμβαίνει η επιβολή του ανταγωνισμού, επιτρέπει την ανάπτυξη διαφορετικών επιχειρηματικών μοντέλων και νέων ιδεών. Πρέπει λοιπόν να προετοιμαστούμε.

Η Vestager δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και το metaverse αναπτύσσονται με «ιλιγγιώδη ταχύτητα» και η Ε.Ε. «δεν μπορεί απλώς να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια και να δει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Η συγκέντρωση είναι ιδιαίτερα υψηλή στην κορυφή της αλυσίδας αξίας, όπου εκπαιδεύονται μεγάλα μοντέλα θεμελίων για να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες εφαρμογές. Αυτά τα μοντέλα χρειάζονται τεράστιες ποσότητες δεδομένων, υπολογιστική ισχύ, υποδομές cloud και ταλέντο, τα οποία διαθέτουν μόνο λίγοι παίκτες.

Η Επίτροπος δήλωσε ότι η Ε.Ε. συγκεντρώνει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τη δυναμική του ανταγωνισμού στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης εδώ και αρκετούς μήνες, ανοίγοντας προσκλήσεις για συνεισφορές και αποστέλλοντας αιτήματα παροχής πληροφοριών σε διάφορες εταιρείες του κλάδου.

Είπε ότι η Ε.Ε. τον Μάρτιο έστειλε επίσημα αιτήματα παροχής πληροφοριών βάσει των αντιμονοπωλιακών κανόνων της σε αρκετούς μεγάλους τεχνολογικούς φορείς, μεταξύ των οποίων η Microsoft, η Google, το Facebook και η TikTok.

Δήλωσε επίσης ότι η Ε.Ε. έστειλε επίσης αιτήματα παροχής πληροφοριών για να κατανοήσει καλύτερα τις επιπτώσεις της συμφωνίας της Google με τη Samsung για την προεγκατάσταση του μικρού της μοντέλου Gemini Nano σε ορισμένες συσκευές της Samsung.

Όπως ανέφερε:

Έτσι, παρακολουθούμε στενά τα κανάλια διανομής για να διασφαλίσουμε ότι οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές εξακολουθούν να έχουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών μεταξύ των μοντέλων ίδρυσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η Apple παραβιάζει τον νόμο για τις ψηφιακές αγορές με τους κανόνες του App Store που εμποδίζουν τους προγραμματιστές να κατευθύνουν ελεύθερα τους καταναλωτές σε εναλλακτικά κανάλια για προσφορές και περιεχόμενο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι περίεργες υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ και τα γνωστά κέντρα

Ρόμπερτ Φίτσο: Σύντομα πίσω στα καθήκοντά του ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Πύρινο… υπουργικό συμβούλιο: Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, επανέλαβε ο Μητσοτάκης

ΠΑΣΟΚ: Πέμπτος υποψήφιος ο Μιχάλης Κατρίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα