ΑΘΗΝΑ
22:48
|
01.07.2024
Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε το Σάββατο το Ισραήλ ότι έβαλε στο στόχαστρο τη χριστιανική κοινότητα στην Παλαιστίνη.
Άποψη κατεστραμμένου κτιρίου καθώς τα ιστορικά κτίρια όπως τα τζαμιά, οι εκκλησίες, τα λουτρά και τα παζάρια έχουν καταστραφεί ή καταστρέφονται από ισραηλινές επιθέσεις στην πόλη της Γάζας, στη Γάζα στις 06 Ιανουαρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε το Σάββατο το Ισραήλ ότι έβαλε στο στόχαστρο τη χριστιανική κοινότητα στην Παλαιστίνη, ιδιαίτερα στην Ιερουσαλήμ, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι «καταδικάζει απερίφραστα τις πρόσφατες ενέργειες του Ισραήλ, της παράνομης κατοχικής δύναμης, να επιβάλει φόρους στις εκκλησίες, τα ιδρύματά τους και τις περιουσίες τους στην κατεχόμενη πόλη της Ιερουσαλήμ μέσω των αποκαλούμενων «κατοχικών δήμων».

«Αυτές οι ενέργειες αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του ιστορικού και νομικού «Status Quo» της πόλης», πρόσθεσε.

Το υπουργείο τόνισε ότι «η επιβολή αυτών των φόρων από το Ισραήλ είναι παράνομη», προσθέτοντας: «Το Ισραήλ, ως κατοχική δύναμη, δεν έχει κυριαρχία στην Ιερουσαλήμ».

«Αυτά τα παράνομα μέτρα γίνονται αντιληπτά ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής εξόντωσης και εθνοκάθαρσης που εφαρμόζει το Ισραήλ εναντίον όλου του παλαιστινιακού λαού, στοχεύοντας ιδιαίτερα την αυθεντική παλαιστινιακή χριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους, κυρίως στην Ιερουσαλήμ», ανέφερε το υπουργείο.

Το υπουργείο κάλεσε «όλες τις χώρες να υποστηρίξουν τις θέσεις των εκκλησιών και του κράτους της Παλαιστίνης και να παρέμβουν για να σταματήσουν αυτές οι σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του ιστορικού και νομικού status quo».

Οι δηλώσεις του υπουργείου εκδόθηκαν ως αντίδραση στο ότι το Ισραήλ ειδοποίησε αρκετές εκκλησίες για «νόμιμα» μέτρα που αποσκοπούσαν στον εξαναγκασμό τους να πληρώσουν φόρους.

Αψηφώντας ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ αντιμετώπισε διεθνή καταδίκη εν μέσω της συνεχιζόμενης βίαιης επίθεσης του στη Γάζα από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Πάνω από 37.800 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τότε στη Γάζα, οι περισσότεροι από αυτούς γυναίκες και παιδιά, και περισσότεροι από 86.800 άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Πάνω από οκτώ μήνες μετά την έναρξη του ισραηλινού πολέμου, τεράστιες εκτάσεις της Γάζας ήταν ερειπωμένες εν μέσω ενός ακρωτηριασμένου αποκλεισμού τροφίμων, καθαρού νερού και φαρμάκων.

Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, του οποίου η τελευταία απόφαση διέταξε το Τελ Αβίβ να σταματήσει αμέσως τη λειτουργία του στη Ράφα, όπου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι είχαν βρει καταφύγιο από τον πόλεμο πριν εισβάλει στις 6 Μαΐου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλός σεισμός στην Κόρινθο

Θάνατος 13χρονης από κεραυνό στη Χαλκιδική: Προκλήθηκε από μικρή μεταλλική χάντρα

Εξαφάνιση 16χρονης από το Παγκράτι: Αγνοείται 3 εβδομάδες

«Πικρός» ο καφές: Αυξήσεις στις καφετέριες, ίδια η τιμή στο take away

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα