ΑΘΗΝΑ
10:07
|
02.07.2024
«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και να ηγηθεί του προοδευτικού κόσμου τής χώρας. Είμαστε πιο κοντά από ποτέ σ’ αυτόν τον στόχο» τόνισε.
Όταν θα ολοκληρωθούν οι εκλογικές μας διαδικασίες, δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι εδώ, βήμα με βήμα γίνεται πιο δυνατό κοντά στον πολίτη, κοντά στον Έλληνα, την Ελληνίδα, κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη μια άλλη πολιτική προοδευτική, μια πολιτική αλλαγών που θα βελτιώσουν την καθημερινή τους ζωή», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, εισηγούμενος εκλογές για την ηγεσία του κόμματος στις 6 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ευχαρίστησε τα μέλη του κόμματους για τον αγώνα που έκαναν στις Ευρωεκλογές. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς για τον αγώνα που κάνατε στις ευρωπαϊκές εκλογές. Θέλω πάνω απ’ όλα να ευχαριστήσω όλους τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που όργωσαν την Ελλάδα απ’ άκρη σε άκρη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μετά τις Ευρωεκλογές έχουμε ένα νέο τοπίο στο ευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην άνοδο της ακροδεξιάς και την υποχώρηση των προοδευτικών δυνάμεων. «Η γεωπολιτική, οικονομική και εργασιακή ανασφάλεια κάνει τους πολίτες να φοβούνται, να ανησυχούν για το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους. Είναι καθήκον δικό μας, της Σοσιαλδημοκρατίας, να αλλάξει ρότα στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

«Αυτή η σημερινή συνεδρίαση μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Κίνημά μας, αποκτά ένα ιδιαίτερο βάρος. Να ξαναγνωριστούμε. 270.000 άνθρωποι ήρθαν τον Δεκέμβριο του 2021 και ακούμπησαν πάνω μας τις ελπίδες τους» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ερχόμενος στο κύριο θέμα της συνεδρίασης.

«Στις 12 Δεκεμβρίου του 2021 τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης με τίμησαν εκλέγοντας με Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Μου έδωσαν την εντολή και τη δύναμη να κάνω πράξη την ανανέωση, την ενότητα και την πολιτική αυτονομία». «Το ΠΑΣΟΚ μεγάλωσε και μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και να ηγηθεί του προοδευτικού κόσμου της χώρας. Είμαστε πιο κοντά από ποτέ σ’ αυτόν τον στόχο» πρόσθεσε.

«Σε ένα χρόνο είχαμε 4 εκλογικές αναμετρήσεις. Παλέψαμε με άνισα δεδομένα, με πολύ λιγότερους πόρους από τους αντιπάλους μας και με πολύ μικρότερη προβολή των θέσεων μας στα Μέσα. Όμως, σε αυτές τις συνεχόμενες αναμετρήσεις καταφέραμε να αυξήσουμε κατά 50% τη δύναμη μας στις εθνικές εκλογές και κατά 65% στις ευρωπαϊκές εκλογές. Έχουμε μια κοινοβουλευτική ομάδα που αριθμεί πλέον 31 βουλευτές, ενώ στο ευρωκοινοβούλιο είμαστε από τα μετρημένα στα δάχτυλα κόμματα της σοσιαλιστικής ομάδας που αυξήσαμε τους ευρωβουλευτές μας. Στην Ευρώπη η φωνή μας έχει γίνει πιο δυνατή», τόνισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης, έκανε λόγο για λάθη, για τα οποία τόνισε πως έχει χρέος να αναλάβει την ευθύνη τονίζοντας πως αν το πολιτικό μήνυμα που εξέπεμψε το ΠΑΣΟΚ ήταν «θολό» αυτό θα πρέπει να διορθωθεί, ενώ στράφηκε ενάντια στη λογική «φύγε εσύ, έλα εσύ». «Δεν μπορεί να σύρεται σε διαλυτικό διχασμό το ΠΑΣΟΚ, έχω ευθύνη να κλείσω αυτή τη συζήτηση, την οποία δεν άνοιξα εγώ, το συντομότερο δυνατό», υπογράμμισε.

«Τα σενάρια που κυκλοφορούν εσχάτως για ρευστοποίηση του ΠΑΣΟΚ και την ενοποίησή του με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανάλογα προηγούμενων σεναρίων περί στρατηγικής συμμαχίας με τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. «Έχω νέα λοιπόν για τους νέους σκηνοθέτες του παρασκηνίου. Από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά παρέλαβα κόμμα, το μεγάλωσα και δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί σε συνιστώσα», ξεκαθάρισε.

«Συγκολλήσεις κορυφής και διαπραγματεύσεις με πρόσωπα που κάνουν την ανάγκη της πολιτικής τους επιβίωσης φιλοτιμία, δεν ενισχύουν τη δημοκρατική παράταξη αλλά θα τη χρεοκοπήσουν ηθικά και πολιτικά με αποτέλεσμα τη μακροημέρευση της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές ο κ. Ανδρουλάκης ήταν σαφής: «Τίποτα δεν μου χαρίστηκε, και κανείς δεν με πήρε από το χέρι να με οδηγήσει κάπου ψηλότερα. Γι’ αυτό και μπορώ σήμερα να είμαι ελεύθερος από δεσμεύσεις, ανεξάρτητος από συμφέροντα. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην παράταξη, τη χώρα, αλλά και τους απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που ήταν πάντα το μόνο και μεγάλο στήριγμά μου. Σε αυτούς θα απευθυνθώ και στις ερχόμενες εκλογές, ζητώντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους. Για να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία, αλλά με ακόμα μεγαλύτερα βήματα. Κρατώντας τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες, με ήθος, με εντιμότητα, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

«Σε αυτό τον αγώνα σας καλώ να προχωρήσουμε μαζί. Ενωμένα, συντεταγμένα, με σεβασμό στην ιστορία μας. Θέλω να γνωρίζετε ένα πράγμα: Οι αντίπαλοι μας δεν βρίσκονται σε αυτή εδώ την αίθουσα. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά στο τέλος προχωράμε όλοι μαζί. Η ενότητά μας έχει σφυρηλατηθεί στα δύσκολα. Όταν διαψεύσαμε όσους προέβλεπαν ότι τάχα έχει τελειώσει ο ιστορικός κύκλος του κόμματος μας. Και όταν θα ολοκληρωθούν οι εκλογικές μας διαδικασίες, όπως είχα πει και στις 12 Δεκεμβρίου του 2021 δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Θα υπάρχει μόνο ο κοινός αγώνας για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες και τις ελπίδες του ελληνικού λαού», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Πολωνία ο Σολτς με τη βαλίτσα του γεμάτη με «πολεμικές αποζημιώσεις» και αμυντικές συνεργασίες

Πράσινο φως από τον Μαδούρο για επανέναρξη διαλόγου με τις ΗΠΑ

Η απάτη της Μαρίν Λεπέν

Σαμαράς: «Δεν ξέρω ποιους ακούει ο Μητσοτάκης και επιμένει στο λάθος»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα