ΑΘΗΝΑ
15:56
|
02.07.2024
Τα θέματα συζήτησης ήταν ο συνεχιζόμενος πόλεμος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και η επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη.
Καπνός υψώνεται μετά από εναέριες επιδρομές από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας στις 29 Ιουνίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Παλαιστίνη συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου για να συζητήσει τον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη, αναφέρει το Anadolu.

«Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων αυτή την εβδομάδα για να συζητηθεί η αντιμετώπιση των ισραηλινών εγκλημάτων της γενοκτονίας και της αποικιακής επέκτασης στη Δυτική Όχθη», δήλωσε ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος Μοχάμαντ αλ-Ακλούκ στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Δεν υπήρξε επιβεβαίωση της συνάντησης από την παναραβική οργάνωση.

Την Πέμπτη, η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε μέτρα που πρότεινε ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς για να «νομιμοποιήσει» τα φυλάκια των εποικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και να επιβάλει κυρώσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή που εδρεύει στη Ραμάλα.

Τα φυλάκια εποικισμών είναι μικρές κοινότητες που ιδρύθηκαν από παράνομους Ισραηλινούς εποίκους σε ιδιόκτητη παλαιστινιακή γη χωρίς έγκριση από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Το διεθνές δίκαιο θεωρεί τόσο τη Δυτική Όχθη όσο και την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως κατεχόμενα εδάφη και θεωρεί παράνομη κάθε δραστηριότητα οικοδόμησης εβραϊκών οικισμών εκεί.

Οι εντάσεις είναι υψηλές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε μια θανατηφόρα στρατιωτική επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερα από 37.800 θύματα από τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Τουλάχιστον 554 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τότε, μεταξύ των οποίων 133 παιδιά και σχεδόν 5.300 τραυματίστηκαν από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, του οποίου η τελευταία απόφαση διέταξε το Τελ Αβίβ να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επιχείρηση στη Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι είχαν αναζητήσει καταφύγιο από τον πόλεμο πριν την εισβολή του στις 6 Μαΐου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί και εντολή εκκένωσης της Χαν Γιούνις- «Δεν έχει μείνει ασφαλές μέρος»

Δίκη Τραμπ: Μερική ασυλία αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο- «Τρομερή αδικία» λέει ο Μπάιντεν

Κρεμλίνο: Μικρής σημασίας η επίσκεψη Όρμπαν στο Κίεβο

Κένυα: Νέες διαδηλώσεις κατά του προέδρου παρά την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα