ΑΘΗΝΑ
11:58
|
02.07.2024
Η Τροπολογία αυτή αποτελεί την τελευταία προσπάθεια να λογοκρίνουν άμεσα γεγονότα και κριτική για την κατοχή και τα εγκλήματα πολέμου της.
Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν ενάντια στην εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τη στρατιωτική υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια στις 2 Μαρτίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι νομοθέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες ψήφισαν αυτή την εβδομάδα υπέρ της αποτροπής της κυβέρνησης από το να αναφέρει τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων στη Γάζα που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ, στην τελευταία προσπάθεια να λογοκρίνουν άμεσα γεγονότα και κριτική για την κατοχή και τα εγκλήματα πολέμου της, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Σε ψήφους 269 – 144 υπέρ της δικομματικής τροπολογίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η κίνηση επιχειρεί να απαγορεύσει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να χρησιμοποιεί πόρους του προϋπολογισμού διεθνών υποθέσεων για να αναφέρει στοιχεία και στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται από το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, ουσιαστικά λογοκρίνοντας κάθε αναφορά του στον αριθμό των Παλαιστινίων που έχει σκοτώσει το Ισραήλ στον πολιορκημένο θύλακα από την αρχή της εννιάμηνης συνεχιζόμενης επίθεσής του.

Έχοντας υπερψηφιστεί και υποστηριχθεί από 62 Δημοκρατικούς και 207 Ρεπουμπλικάνους, η προτεινόμενη τροποποίηση πρόκειται τώρα να πάει στη Γερουσία για εξέταση.

Εάν ψηφιστεί, θα απαγορευτεί στην αμερικανική κυβέρνηση να αναγνωρίσει ότι η ισραηλινή κατοχή έχει σκοτώσει τουλάχιστον 37.765 Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας και έχει τραυματίσει άλλους 86.429 μέχρι στιγμής. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Γάζας είναι επίσης ύποπτα ότι υποτιμούν πολύ τον πραγματικό αριθμό θανάτων και τραυματισμών, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επηρεάσει σημαντικά τις δυνατότητες του υπουργείου να μετρήσει τέτοιους αριθμούς.

Η ψηφοφορία έχει καταδικαστεί από πολλούς παρατηρητές και επικριτές που επιμένουν ότι αποσκοπεί μόνο στην περαιτέρω λογοκρισία γεγονότων που σχετίζονται με την κλίμακα των εγκλημάτων πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα. Ένας από αυτούς τους επικριτές είναι η Παλαιστινιο-Αμερικανίδα βουλευτής Ρασίντα Τλαΐμπ, η οποία δήλωσε σε μια ομιλία της στη Βουλή πριν από την ψηφοφορία ότι από το 1948, «υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια, ειδικά σε αυτή την αίθουσα, για την απανθρωποποίηση των Παλαιστινίων και τη διαγραφή των Παλαιστινίων από την ύπαρξη».

Τόνισε ότι «οι συνάδελφοί της θέλουν να απαγορεύσουν στους δικούς μας αξιωματούχους των ΗΠΑ να αναφέρουν ακόμη και τον αριθμό των νεκρών των Παλαιστινίων», υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι έξι παιδιά σκοτώνονται στη Γάζα κάθε ώρα. «Αλλά οι Παλαιστίνιοι δεν είναι απλώς αριθμοί. Πίσω από αυτούς τους αριθμούς κρύβονται πραγματικοί άνθρωποι—μητέρες, πατέρες, γιοι, κόρες που τους έκλεψαν τη ζωή και τις οικογένειές τους, και δεν πρέπει να προσπαθούμε να το κρύψουμε».

Η Τλαΐμπ καταδίκασε τον «αντι-παλαιστινιακό ρατσισμό σε αυτή την αίθουσα», τονίζοντας ότι οι συνάδελφοί της βουλευτές «δεν θέλουν καν να αναγνωρίσουν ότι υπάρχουν καθόλου Παλαιστίνιοι. Ούτε όταν είναι ζωντανοί, ούτε τώρα, ούτε όταν είναι νεκροί. Είναι απολύτως αηδιαστικό. Αυτό είναι άρνηση γενοκτονίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜέΡΑ25: Επικίνδυνη για την Ευρώπη η Κάγια Κάλας

Καρφιά από Μπακογιάννη σε Σαμαρά: Κατέθεσε προσωπική πικρία, ότι «δεν τον παίζουνε»

Στην Πολωνία ο Σολτς με τη βαλίτσα του γεμάτη με «πολεμικές αποζημιώσεις» και αμυντικές συνεργασίες

Πράσινο φως από τον Μαδούρο για επανέναρξη διαλόγου με τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα