ΑΘΗΝΑ
10:45
|
02.07.2024
Η ανάρτηση-απολογισμός της εβδομάδας από τον Πρωθυπουργό είχε επίσης: πρόοδο στη μάχη κατά της διαφθοράς, φάρμακα με clawback και καλοκαίρι με κλιματική αλλαγή.
Ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε γρήγορα, είπε ο κ. Μητσοτάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόοδο, που κατέγραψε η χώρα μας στον τομέα της βελτίωσης του Κράτους Δικαίου και της καταπολέμησης της διαφθοράς καθώς υλοποιήθηκαν 38 από τις συνολικά 49 συστάσεις του ΟΟΣΑ μεταξύ των οποίων η ενίσχυση της δικαιοδοσίας και του ρόλου του Οικονομικού Εισαγγελέα, και ο Κώδικας Δεοντολογίας για τα μέλη της κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανάρτησή του για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη της οικονομίας εάν αυτή δεν συνοδεύεται από ένα κράτος δικαίου, θεσμούς, νόμους και δικαιοσύνη που λειτουργούν σωστά, γρήγορα και με βάση τα διεθνή πρότυπα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Στον τομέα της Υγείας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι μπήκε σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ μέσω της οποίας και σε συνεργασία με όλες τις φαρμακευτικές ενώσεις θα μπορούμε να παρακολουθούμε σχεδόν σε πραγματικό χρόνο τη συνταγογράφηση ανά φάρμακο και εταιρεία και άρα και τη διακύμανση των επιστροφών του clawback προς το ελληνικό δημόσιο.

Στο μέτωπο των πυρκαγιών ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε γρήγορα σε μία πολύ δύσκολη πυρκαγιά, όπως ήταν αυτή χθες στην Πάρνηθα.

Ο κ. Μητσοτάκης επέστησε την προσοχή προς όλους ότι «πως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Και η προσπάθειά μας είναι συνεχής. Σε αυτήν την προσπάθεια όμως, σύμμαχοί μας είναι και νέα εργαλεία που χτίζουν μια νέα κουλτούρα πρόληψης και υπευθυνότητας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καρφιά από Μπακογιάννη σε Σαμαρά: Κατέθεσε προσωπική πικρία, ότι «δεν τον παίζουνε»

Στην Πολωνία ο Σολτς με τη βαλίτσα του γεμάτη με «πολεμικές αποζημιώσεις» και αμυντικές συνεργασίες

Πράσινο φως από τον Μαδούρο για επανέναρξη διαλόγου με τις ΗΠΑ

Η απάτη της Μαρίν Λεπέν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα