ΑΘΗΝΑ
09:43
|
02.07.2024
Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές στην Αττική, μία στην Κερατέα και μία στην περιοχή της Σταμάτας. Νεκρός ανασύρθηκε ένας 45χρονος στον Διόνυσο.
Φωτογραφία: irafina.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πριν καλά-καλά κρυώσουν οι στάχτες που άφησε πίσω της η φωτιά στην Φέριζα Κερατέας, νέα πυρκαγιά ξέσπασε, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Πλάκα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καίει κοντά σε σπίτια ενώ στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι με τις ριπές να φτάνουν έως και τα 9 μποφόρ.

Η πυρκαγιά δεν έχει ενιαίο μέτωπο, παρά τέσσερις διαφορετικές εστίες. Πάνω από 140 πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες και στις τέσσερις εστίες με συνεχείς ρίψεις των 17 εναέριων σε κάθε εστία, ενώ αυτή την ώρα σηκώνονται και έξι τράκτορες από το Τατόι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Αθανάσιος Μακροδημήτριος, ανέφερε ότι έχουν καεί σπίτια στην περιοχή κάνοντας λόγο για τραγική εικόνα και φωτιά με πάρα πολλές εστίες. «Μπροστά μου καίγονται τρία σπίτια μόνιμης κατοικίας στην Πλάκα Κερατέας, επιτακτική ανάγκη για επιπλέον εναέρια μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένας 45χρονος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από την αυλή του σπιτιού του στον Διόνυσο.

Τον άτυχο άνδρα εντόπισαν αστυνομικοί. Στο σημείο εκλήθη το ΕΚΑΒ και έγιναν προσπάθειες ΚΑΡΠΑ, ακολούθως τον μετέφεραν στο Κ.Υ Καπανδριτίου και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του από ανακοπή.

Αυτή την ώρα, επιχειρούν 138 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα και 39 οχήματα, οκτώ ομάδες δασοκομάντος. Από αέρος με ρίψεις νερού συνδράμουν 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, που δίνουν μάχη για να μην περάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό του Σουνίου. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί με ασφάλεια 6 οικισμοί. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έχουν πραγματοποιηθεί 52 απεγκλωβισμοί πολιτών, ενώ έχουν γίνει 40 κλήσεις για βοήθεια, που αφορούν κυρίως ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας ή κινητικά θέματα.

Από το 112 στάλθηκε νωρίτερα μήνυμα σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα Κερατέας να απομακρυνθούν μέσω της Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου προς Λαύριο, ενώ λίγο αργότερα νέο μήνυμα εστάλη για τις περιοχές Μαρκάτι, Άγιο Γεώργιο και Θωρικού.

Ταυτόχρονα πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας στην περιοχή. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είναι εν ισχύ στο Δήμο Διονύσου, λόγω της πυρκαγιάς στη Σταμάτα είναι οι εξής:

-Μακεδονίας και Μεγάλου Αλεξάνδρου,

-Πλατεία Σταμάτας,

-Μαραθώνος και Μεγάλου Αλεξάνδρου,

-Δροσιάς Σταμάτας και Ροδοπόλεως,

-Έξοδος Αγίου Στεφάνου Κρυονέρι,

-Αγίου Ιωάννου και Γαλήνης,

-Πλατεία Δροσιάς,

-Χελμού και Μαραθώνος,

-Διονύσου από ‘Αγιο Πέτρο,

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Παπαφλέσσα,

-Διονύσου και Καίρη,

-Διονύσου και Θησέως,

-Διονύσου και Ρόδων,

-Μητροπολίτου Κυδωνίων και Αγίου Ιωάννου,

-Διονύσου και Δημοκρατίας,

-Διονύσου και Ανατολής από Νέα Μάκρη.

Νέα φωτιά σε Λαμία και Εύβοια

Νέα φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Καμηλόβρυση Λαμίας το μεσημέρι.

Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες, οκτώ οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, οκτώ οχήματα, ένα ελικόπτερο και πέντε αεροσκάφη.  

Ένα ακόμα μέτωπο εκδηλώθηκε στο Βαθύ Αυλίδας στην Εύβοια, όπου καίει σε χαμηλή βλάστηση, πέριξ εργοστασίων κι επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες και μηχάνημα έργου ΟΤΑ, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Πυρκαγιά στη Σταμάτα: Ήχησε το 112

Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης αργά το μεσημέρι στην περιοχή της Σταμάτας στον Διόνυσο, η οποία απειλεί σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Ενισχύονται συνεχώς οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν στη πυρκαγιά. Αυτή την ώρα επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 10 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Παράλληλα από τo 112 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν από την περιοχή της Αμυγδαλέζας μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς την Πλατεία Σταμάτας.

Λίγα λεπτά αργότερα νέο μηνυμα του 112 καλεί όσους βρίσκονται στην περιοχή της Γαλήνης να απομακρυνθούν μέσω της λεωφόρου Σταμάτας προς τη Δροσιά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα νέα συντονιστική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία προχώρησε στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων:

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μαραθώνος

-Πλατεία Σταμάτας

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μακεδονίας Αίλια

Πυρκαγιά στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας – Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση προς Σταμνά

Μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη σε όσους κατοικούν ή βρίσκονται στην περιοχή Αγγελόκαστρο της Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να μετακινηθούν προς την περιοχή Σταμνά, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, που αποτελούνται από 52 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Ριτσώνα: Καίγονται εύφλεκτα υλικά από εργοστάσιο ανακύκλωσης

Οι πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή της Ριτσώνας, καθώς καίγονται διάφορα υλικά που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο ενός εργοστασίου ανακύκλωσης απέναντι από το εργοστάσιο Παπουτσάνης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί κατά μήκος της παλιάς Εθνικής οδού Ριτσώνας Χαλκίδας για να μην περάσουν οι φλόγες στην ευρύτερη περιοχή, καθώς υπάρχουν κι άλλα εργοστάσια. Προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μέσα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, όπου καίγονται εύφλεκτα υλικά μεταξύ των οποίων ελαστικά και στρώματα.

Πριν από λίγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, λόγω της επικινδυνότητας των καπνών.

Στην ευρύτερη περιοχή εκτός από πολλά εργοστάσια υπάρχει και η δομή των προσφύγων της Ριτσώνας που όμως δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να προχωρήσουν οι φλόγες πέρα από τον συγκεκριμένο χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης.

Πυροσβεστική για τις πυρκαγιές σε Σταμάτα-Κερατέα: Η δυσκολότερη μέρα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα

«Η σημερινή ημέρα είναι η δυσκολότερη που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα τη φετινή αντιπυρική περίοδο» τόνισε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, Πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

Όπως τόνισε «Οι πυροσβέστες και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας δίνουν σκληρές μάχες με τις φλόγες σε όλη τη χώρα. Μόνο στην Αττική, έχουν ξεσπάσει δύο μεγάλες και εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές.»

Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές σε Σουφλί και Καβάλα

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα, γύρω στις 10 το πρωί, και στον κάμπο της Δαδιάς του δήμου Σουφλίου στη θέση Κορνοφωλιά, ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 26 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 7ης ΕΜΟΔΕ, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. 

Πέρα από τον Έβρο, άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, χάρη στη γρήγορη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και τη συνδρομή ελικοπτέρου και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ορφάνιο, Παγγαίου Καβάλας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Όχι στην εκμετάλλευση ελεύθερων χώρων από την Εκκλησία

Νεκρός από πυροβολισμούς στο Ψυχικό

Πυρκαγιές: Διάσπαρτες εστίες σε Χίο και Κω-Νέα φωτιά στο Ηράκλειο

«Καυτός» και ο Ιούλιος για τα τιμολόγια του ρεύματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα