ΑΘΗΝΑ
18:35
|
02.07.2024
Ο Πατριάρχης Δανιήλ, 52 ετών, εξελέγη μεταξύ τριών υποψηφίων το πρωί της Κυριακής για να διαδεχθεί τον Νεόφυτο που πέθανε τον Μάρτιο.
Ο νεοεκλεγείς Βούλγαρος Πατριάρχης Δανιήλ τελεί λειτουργία κατά την τελετή της ενθρόνισής του στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια, Βουλγαρία, 30 Ιουνίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κορυφαίοι ορθόδοξοι χριστιανοί κληρικοί από όλη την Ευρώπη και ανώτερα κυβερνητικά στελέχη της Βουλγαρίας συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό καθεδρικό ναό της Σόφιας την Κυριακή για την ενθρόνιση του νέου πατριάρχη της εκκλησίας της χώρας, αναφέρει το Reuters.

Ο Πατριάρχης Δανιήλ, 52 ετών, εξελέγη μεταξύ τριών υποψηφίων το πρωί της Κυριακής για να διαδεχθεί τον Νεόφυτο που πέθανε τον Μάρτιο.

Στην ενθρόνιση που ξεκίνησε αμέσως μετά την ψηφοφορία των επισκόπων παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ελλάδας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Σερβίας, της Ρωσίας και της Γεωργίας καθώς και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Η εκδήλωση κράτησε 3-1/2 ώρες.

«Στον σύγχρονο κόσμο στον οποίο ζούμε, γινόμαστε μάρτυρες πώς η εξέγερση πολλών ανθρώπων εναντίον του Θεού οδηγεί στη νομιμοποίηση και την επιβολή της αμαρτίας ως κανόνα στην ανθρώπινη κοινωνία», είπε ο Πατριάρχης μετά την τελετή.

Περίπου το 80% του βουλγαρικού πληθυσμού των 6,8 εκατομμυρίων είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Η φήμη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρας καταστράφηκε όταν μια επιτροπή ιστορίας τον Ιανουάριο του 2012 έδειξε ότι 11 από τους 15 επισκόπους της είχαν συνεργαστεί με την πρώην μυστική αστυνομία της κομμουνιστικής εποχής.

Από την ενθρόνισή του το 2013, ο Πατριάρχης Νεόφυτος είχε εργαστεί για να αποκαταστήσει τη φήμη της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία έχει πληγωθεί από καταγγελίες για πρακτικές διαφθοράς και διασυνδέσεις με την κομμουνιστική μυστική αστυνομία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ινδία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε θρησκευτική τελετή- Ποδοπατήθηκαν από το πλήθος

Το Ισραήλ στοχεύει τη χριστιανική κοινότητα στην Παλαιστίνη: Υπουργείο Εξωτερικών

Ισραήλ: Διαμαρτυρία υπερορθόδοξων Εβραίων κατά της επιστράτευσής τους

Την επιστράτευση υπερορθόδοξων Εβραίων αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα