ΑΘΗΝΑ
08:44
|
02.07.2024
Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κορνοφωλιά, στο Σουφλί Έβρου.
Φθορές σε σπίτια και αποθήκες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε, χθες Σάββατο λίγο μετά τις 6 το απόγευμα σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στη Σέριφο.

Μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με εθελοντές, στο νησί υπάρχουν πλέον μόνο διάσπαρτες εστίες εντός των καμένων περιοχών, οι οποίες αντιμετωπίζονται.

Στην περιοχή παραμένουν επτά πυροσβέστες με τρία οχήματα που μετέβησαν χθες το απόγευμα ακτοπλοϊκώς από τη Σύρο με το οχηματαγωγό πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ» και 22 ακόμα με 11 οχήματα που μετέβησαν χθες το βράδυ από τον Πειραιά με το οχηματαγωγό πλοίο «ΑΝΕΜΟΣ», ενώ από το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιεί εναέριες ρίψεις νερού ελικόπτερο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου της Σερίφου Κωνσταντίνου Ρεβίνθη στον ΣΚΑΪ, από την πυρκαγιά προκλήθηκαν φθορές σε σπίτια και σε αποθήκες.

Χθες, γύρω στις 9 το βράδυ, εστάλησαν τρία μηνύματα από το 112 για την εκκένωση αρκετών οικισμών στη Σέριφο. Ειδικότερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια, Καλό Αμπέλι και Λιβάδι.

Την ίδια ώρα, και στην Πάρνηθα, στην περιοχή Κατσιμίδι, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες.

Νωρίτερα σήμερα, πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κορνοφωλιά, στο Σουφλί Έβρου.

Για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 7ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός από πυροβολισμούς στο Ψυχικό

Πυρκαγιές: Διάσπαρτες εστίες σε Χίο και Κω-Νέα φωτιά στο Ηράκλειο

«Καυτός» και ο Ιούλιος για τα τιμολόγια του ρεύματος

Θερινές εκπτώσεις από Δευτέρα 8 Ιουλίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα