ΑΘΗΝΑ
16:05
|
03.07.2024
Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζούντιθ Γκοντρέ έχει μηνύσει τον Ζακό για βιασμό και τον Ντουαγιόν για σεξουαλική επίθεση, όταν η ίδια ήταν ανήλικη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν δύο κορυφαίους σκηνοθέτες του γαλλικού σινεμά, τους Μπενουά Ζακό και Ζακ Ντουαγιόν τη Δευτέρα, σχετικά με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Δημοσιογράφος του AFP ανέφερε πως είδε τους δύο άνδρες, οι οποίοι αρνούνται τις κατηγορίες, να φτάνουν σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού το πρωί της Δευτέρας, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους, ώστε να ανακριθούν από τις αρχές.

Η 52χρονη ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζούντιθ Γκοντρές έχει μηνύσει τον Ζακό για βιασμό και τον Ντουαγιόν για σεξουαλική επίθεση όταν ήταν ανήλικη, κατηγορίες τις οποίες αρνούνται και οι δύο άνδρες. Έχει περιγράψει πως ο Ζακό είχε μια «εξουσία» πάνω της, κατά τη διάρκεια μιας «σχέσης» που ξεκίνησε όταν η Γκοντρές ήταν 14 ετών και διήρκεσε από το 1986 έως το 1992. Η ίδια έχει κατηγορήσει τον Ντουαγιόν για κακοποίηση, όταν έπαιζε σε μία από τις ταινίες του.

Τζούντιθ Γκοντρές

Οι δικηγόροι των δύο σκηνοθετών δήλωσαν ότι δεν ήταν απαραίτητη κράτηση των δύο ανδρών και τόνισαν ότι θα πρέπει να θεωρούνται αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Η δικηγόρος του Ζακό, Τζούλια Μινκόφσκι, δήλωσε ότι ο πελάτης της «θα μπορέσει επιτέλους να εκφραστεί ενώπιον του νόμου». Η δικηγόρος του Ντουαγιόν, Μαρί Ντόζ, δήλωσε ότι κανένα νομικό πλαίσιο δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει την κράτησή του για ανάκριση «36 χρόνια» μετά το περιστατικό που ισχυρίζεται η Γκοντρές.

Η Γκοντρές έγραψε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν βαθιά συγκινημένη που η αστυνομία είχε τελικά καλέσει τους δύο σκηνοθέτες για ανάκριση. Μάλιστα, η ίδια δημοσίευσε μια φωτογραφίατης ως έφηβη δίπλα στον Ζακό -ο οποίος είναι 25 χρόνια μεγαλύτερός της-, αναφέροντας στη λεζάντα πως η όλη διαδικασία γίνεται «για εκείνη», αναφερόμενη στον νεότερο εαυτό της.

Η γαλλική βιομηχανία του κινηματογράφου συγκλονίζεται από κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και συγκάλυψης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων κατά του 75χρονου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ, τις οποίες ο ίδιος αρνείται.

Από τότε που έσπασε τη σιωπή της, η Γκοντρές έχει γίνει κορυφαία φωνή στο κίνημα #MeToo στη Γαλλία. Αφότου η ηθοποιός έκανε έκκληση για την δημιουργία ενός οργάνου εποπτείας του κινηματογράφου, το γαλλικό κοινοβούλιο ψήφισε τον Μάιο τη δημιουργία επιτροπής για τη διερεύνηση της σεξουαλικής και έμφυλης βίας στη βιομηχανία του κινηματογράφου, αλλά και σε άλλους πολιτιστικούς τομείς.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δασική πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά-Ήχησε το 112

 Ο Ιλάν Παπέ στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου «Για την Παλαιστίνη» 

Το χαλάζι… πλήγωσε την Έδεσσα-Ζημιές σε περισσότερα από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης

Γιος γνωστού τραγουδιστή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα