ΑΘΗΝΑ
19:39
|
03.07.2024
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αστυνομία κατηγορεί τον ανήλικο για μια σειρά αδικημάτων, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση, καταγγέλλοντας τη βίαιη σύλληψη και κακοποίηση μαθητή, από ομάδα αστυνομικών της ΔΡΑΣΗ.

Ο 15χρονος μαθητής από τη γειτονιά των Προσφυγικών υπέστη απρόκλητη βία, εξευτελιστικές απειλές και σεξιστική κακοποίηση κατά τη σύλληψή του και την κράτησή του στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, η σύλληψη του μαθητή συνέβη την Παρασκευή, 21 Ιουνίου, στις 5:30 το απόγευμα. Οι αστυνομικοί, πέρα από τη βία και τις προσβολές, τον εξανάγκασαν επανειλημμένα σε σωματικό έλεγχο, επιχειρώντας να τον αναγκάσουν να ομολογήσει συμμετοχή σε γεγονότα που έλαβαν χώρα στη γειτονιά των Προσφυγικών την προηγούμενη μέρα.

Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει την προσπάθεια της αστυνομίας να «φορτώσει» στον ανήλικο μαθητή μια σειρά αδικημάτων ως απαράδεκτη και κατασκευασμένη, με στόχο την τρομοκράτηση του ίδιου, της οικογένειάς του και της κοινότητας των Προσφυγικών.

Τέλος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απαιτεί την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών, την παύση κάθε δίωξης και την αθώωση του μαθητή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Το Δ.Σ του συλλόγου γονέων του Μουσικού σχολείου Αθήνας καταγγέλλει απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση και την άγρια καταστολή που δέχτηκε μαθητής μας από την αστυνομία την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 5:30 το απόγευμα.

Ομάδα αστυνομικών της ΔΡΑΣΗ συνέλαβαν τον μαθητή μας Χ.Κ. βίαια και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ, χτυπώντας τον, εξυβρίζοντάς τον και απειλώντας τον με χυδαίες, σεξιστικές εκφράσεις και χειρονομίες με την απειλή βιασμού.

Τον εξανάγκασαν επανειλημμένα σε σωματικό έλεγχο, ενώ προσπαθούσαν να του αποσπάσουν ομολογία για συμμετοχή του στα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν στη γειτονιά των Προσφυγικών την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Τα γεγονότα ήταν συνέχεια και κλιμάκωση μιας σειράς παρόμοιων περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με σκοπό να στοχοποιήσουν τη γειτονιά των Προσφυγικών και των κατοίκων της και να κάμψουν το φρόνημα αντίστασης και αλληλεγγύης της κοινότητας.

Θεωρούμε απαράδεκτη την καταστολή της αστυνομίας και την κατάπτυστη προσπάθειά της, με την κατασκευασμένη δικογραφία της, να “φορτώσει” στον ανήλικο μαθητή μας, μια σειρά αδικημάτων, με μοναδικό σκοπό την τρομοκράτηση του ίδιου, της οικογένειάς του και της κοινότητας των Προσφυγικών.

Εκφράζουμε απερίφραστα την αλληλεγγύη μας, αλλά και την αποφασιστικότητά μας να γίνουμε εμείς ασπίδα προστασίας για τον μαθητή μας, όπως έμπρακτα σταθήκαμε στο πλευρό του το Σάββατο 22 Ιουνίου στην Ευελπίδων.

Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών, και την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωσή του χωρίς αστερίσκους.

Κανένα παιδί μόνο του.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Αθήνας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φρίκη στη Σάμο: Έκοψαν την ουρά δελφινιού για να πεθάνει βασανιστικά στη θάλασσα

Νόμος… 2024: Ελεύθερα από τα δεσμά του γάμου τα ανήλικα κορίτσια της Σιέρα Λεόνε

Θεσσαλονίκη: Μήνυμα του 112 ενόψει της κακοκαιρίας

Ισραήλ: Προχωρά στη μεγαλύτερη κατάσχεση παλαιστινιακής γης εδώ και δεκαετίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα