ΑΘΗΝΑ
10:05
|
03.07.2024
Τα μέτρα ασφαλείας ανήλθαν στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, από τη Γερμανία ως την Ιταλία και άλλες χώρες, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.
Η βάση του Ραμστάιν στη Γερμανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν πολλές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη, μέσα στο Σαββατοκύριακο, αναφέρουν τα αμερικανικά δίκτυα CNN και ABC επικαλούμενα αξιωματούχους που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας σε δημοσιογράφους.

Ειδικότερα, ανέφεραν ότι τα μέτρα ασφαλείας ανήλθαν στο επίπεδο «Charlie», το δεύτερο υψηλότερο, που ισχύει «σε ενδεχόμενο περιστατικού ή πληροφοριών που υποδεικνύουν ότι υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης κάποιου είδους τρομοκρατικής ενέργειας ή στοχοποίησης προσωπικού ή εγκαταστάσεων».

Η διαβάθμιση της κατάστασης συναγερμού κινείται στην κλίμακα, Normal, Alpha, Bravo, Charlie και Delta που είναι και το υψηλότερο επίπεδο που τίθεται σε ισχύ κατά την εκδήλωση τρομοκρατικής επίθεσης ή όταν αυτή θεωρείται «επικείμενη». Το Bravo έγινε κοινό στις βάσεις για πολλά χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ευρώπη U.S. European Command (EUCOM) δεν επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) την αύξηση του επιπέδου συναγερμού, σημειώνοντας: «Παραμένουμε σε επαγρύπνηση».

Την είδηση επιβεβαιώνουν ιστοσελίδες που ασχολούνται με θέματα του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ, όπως το Stars and Stripes, που αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στη βάση της Στουτγάρδης στη Γερμανία, εκδόθηκε προειδοποίηση σε όλο το προσωπικό πως το επίπεδο απειλής αναβαθμίζεται, μέχρι νεοτέρας.

Παρόμοιες οδηγίες στάλθηκαν και σε άλλες βάσεις στη Γερμανία, αναφέρει η ιστοσελίδα συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών βάσεων στο Ρέινλαντ-Φαλζ και το Ραμστάιν, οι οποίες μαζί αποτελούν τη μεγαλύτερη στρατιωτική κοινότητα των ΗΠΑ στο εξωτερικό, αλλά και της βάσης στο Αβιάνο και άλλες εγκαταστάσεις στην Ιταλία.

Το Σάββατο, η αεροπορική βάση Spangdahlem, μια εγκατάσταση στη δυτική Γερμανία, εξέδωσε τη δική της ειδοποίηση σύμφωνα με την οποία οι αεροπόροι της 52ης Πτέρυγας Μάχης απαγορεύεται να φορούν τις στολές τους εκτός βάσης και πρέπει να μετακινούνται με πολιτικά ρούχα, αναφέρει επίσης η ιστοσελίδα.

Από την πλευρά του, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι «λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ασφάλεια Αμερικανών στρατιωτικών και των οικογενειών τους» στην Ευρώπη, η EUCOM εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να δοθεί «έμφαση στην επαγρύπνηση κατά τους θερινούς μήνες».

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες στη Γερμανία, όπου βρίσκεται το αρχηγείο της EUCOM, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του κινδύνου τρομοκρατικών ενεργειών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσικά πολεμικά πλοία στη Βενεζουέλα

Την Αθήνα επισκέπτεται ο πρόεδρος της Λετονίας

Κρεμλίνο: Μικρής σημασίας η επίσκεψη Όρμπαν στο Κίεβο

Ευρωπαϊκή αντιπυραυλική άμυνα: Βήματα προς έναν ενιαίο Ευρωστρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα