ΑΘΗΝΑ
15:03
|
04.07.2024
«Πλήρες φιάσκο οι δυτικές κυρώσεις» λέει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Μόσχας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Βιέννη.
Tο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 11,2%»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αναβάθμιση της Ρωσίας από την κατηγορία των χωρών ανώτερου μεσαίου εισοδήματος στην κατηγορία των χωρών υψηλού εισοδήματος, ανακοίνωσε η Παγκόσμια Τράπεζα.

«Φέτος, τρεις χώρες -η Βουλγαρία, το Παλάου και η Ρωσία– μετακινήθηκαν από το ανώτερο μεσαίο επίπεδο, στην κατηγορία υψηλού εισοδήματος αναφέρεται στη νέα έκθεση του Οργανισμού που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Η οικονομική δραστηριότητα της Ρωσίας, τονίζει η έκθεση, επηρεάστηκε από τη σημαντική άνοδο των στρατιωτικών δραστηριοτήτων το 2023, ενώ κάνει λόγο για ανάκαμψη του εμπορίου (+6,8%), του χρηματοπιστωτικού τομέα (+8,7%) και των κατασκευών (+6,6%) ως μοχλούς ανάπτυξης.

«Αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν σε αυξήσεις τόσο στο πραγματικό (3,6%) όσο και στο ονομαστικό (10,9%) ΑΕΠ και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 11,2%», σύμφωνα με την έκθεση.

Το γεγονός σχολίασε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Βιέννη Μιχαήλ Ουλιάνοφ στο κανάλι του στο Telegram, αλλά και στο X, κάνοντας λόγο για «αναποτελεσματικότητα» των δυτικών κυρώσεων.

«Η Παγκόσμια Τράπεζα μόλις μετέφερε τη Ρωσία από την κατηγορία των χωρών ανώτερου μεσαίου εισοδήματος στην κατηγορία των χωρών υψηλού εισοδήματος. Αυτή η αλλαγή στην ταξινόμηση δείχνει πόσο “αποτελεσματικές” είναι οι αντιρωσικές κυρώσεις», τόνισε κάνοντας λόγο για «πλήρες φιάσκο» της Δύσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πτώση του πετρελαίου λόγω στοιχείων που δείχνουν οικονομική επιβράδυνση στις ΗΠΑ

Σούπερ Μάρκετ: Μείωση 1,92% στις τιμές προϊόντων από τον Ιούνιο του 2023 στο 2024

Το Bitcoin πέφτει κάτω από τα $59.000, μειώνοντας την αξία του κατά 4%

Αστάνα: Υπό διεξαγωγή η σύνοδος κορυφής της SCO- Επίσημα νέο μέλος η Λευκορωσία (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα