ΑΘΗΝΑ
11:42
|
04.07.2024
Πώς σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη τις ομιλίες των δύο πρώην Πρωθυπουργών στο Πολεμικό Μουσείο.
«Υπάρχει ένα μέτρο πάντα σε αυτά που λες. Είναι η άποψή του, την καταθέτει»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις ομιλίες των δύο πρώην Πρωθυπουργών και προέδρων της Νέας Δημοκρατίας –Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή- χθες Δευτέρα (1/7) στο Πολεμικό Μουσείο σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έδωσε επίσης το «παρών» στην εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου του διευθυντή της «Εστίας», Μανώλη Κοττάκη, «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή» (Εκδόσεις Λιβάνη).

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη «ήταν δύο τελείως διαφορετικοί λόγοι». «Ο Καραμανλής έκανε μια ανάλυση για την Ευρώπη και τα εθνικά θέματα, πράγματα για τα οποία συμφωνούμε όλοι. Νομίζω ότι ο κ. Σαμαράς κατέθεσε την προσωπική του πικρία, ότι ‘δεν με παίζουνε’. Περίπου αυτό ήταν το μήνυμα που κατάλαβα εγώ» είπε. «Το να πεις τη Ν.Δ. του 41% την πιο φοβική και μικρή ΝΔ… εντάξει… Υπάρχει ένα μέτρο πάντα σε αυτά που λες. Είναι η άποψή του, την καταθέτει» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα «γιατί τώρα» η τόσο έντονη κριτική του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε: «Θα ήθελε ενδεχομένως να κάνει την κριτική του μετά το 41% στις εθνικές εκλογές, αλλά τότε δεν μπορούσε να την κάνει. Τώρα, αναμφισβήτητα επειδή το πολιτικό σύστημα χτυπήθηκε στις ευρωεκλογές και υπάρχει μεγάλη αναταραχή στα άλλα δύο κόμματα θεωρεί ότι είναι το μομέντουμ  στο οποίο μπορεί να προχωρήσει και εκείνος στην κατάθεση των δικών του απόψεων. Με γεια του με χαρά του, δεν πειράζει».

Η βουλευτής της ΝΔ παραδέχθηκε πως «υπάρχουν πολλοί λόγοι -από προβλήματα της καθημερινότητας μέχρι καθυστέρηση στον νόμο για τον αιγιαλό- για τους οποίους πολύ άνθρωποι είναι πικραμένοι». Ωστόσο, διευκρίνισε, «η ΝΔ δεν έχει φύγει από τις αρχές και τις αξίες της -όπως ο φιλελευθερισμός και η κοινωνική ευαισθησία».

Στα περί «αποκαρδιωτικής εικόνας» στα εθνικά θέματα, η κ. Μπακογιάννη απάντησε: «Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει, οι σταθερές της Ευρώπης -της ευημερίας και της ειρήνης- δεν είναι πλέον σταθερές και απειλούνται από την Ουκρανία και τη Μέσης Ανατολή. Η Ευρώπη η ίδια βρίσκεται σε περιδίνηση και για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει ουσιαστικό ρόλο σε αυτή την Ευρώπη».

Τέλος αναφορικά με τη Βόρεια Μακεδονία η βουλευτής σχολίασε: «Επί πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εξωτερικών τότε Ευάγγελος Βενιζέλος -εξ ονόματος της κυβέρνησης Σαμαρά- μίλησε στον ΟΗΕ και είπε ότι η Ελλάδα  τάσσεται υπέρ του γεωγραφικού προσδιορισμού, erga omnes, όπως ακριβώς είναι η πάγια θέση της Ελλάδας, από την ημέρα που εμείς κάναμε το Βουκουρέστι. Να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, αυτή είναι μία πραγματικότητα και δεν αλλάζει. Ας έλεγε στον κύριο Βενιζέλο ‘εγώ είμαι πρωθυπουργός της χώρας, εγώ δεν δέχομαι σύνθετη ονομασία και πρόσεχε μην το πεις’».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστάνα: Υπό διεξαγωγή η σύνοδος κορυφής της SCO- Επίσημα νέο μέλος η Λευκορωσία (upd)

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε 10.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Συνομιλία Κασσελάκη με εργαζόμενους της «Αυγής»: Μας έκλεισες χωρίς να συζητήσουμε-Mea culpa (upd)

Τέλος στη φιλοπαλαιστινιακή κατάληψη του Πανεπιστημίου του Τορόντο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα