ΑΘΗΝΑ
17:12
|
04.07.2024
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού στο Κίεβο αφορά τις απαιτήσεις των Βρυξελλών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην επίσκεψη του Ούγγρου προέδρου, Βίκτορ Όρμπαν, στο Κίεβο, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκόφ, κατά τη διάρκεια δελτίου τύπου, δηλώνοντας πως «δεν περιμένουμε τίποτα και μάλλον δεν είναι δικό μας ζήτημα να σχολιάσουμε».

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι η Ουγγαρία έχει αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. και πως είναι σαφές ότι πρέπει να εκπληρώσει τα καθήκοντά της. «Γι’ αυτό πιστεύω ότι σε αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση, η έμφαση θα δοθεί στις υποχρεώσεις του [Όρμπαν] σε σχέση με τα συμφέροντα των Βρυξελλών, παρά στα εθνικά συμφέροντα της Ουγγαρίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ωστόσο, ο Πεσκόφ τόνισε ότι «ο Όρμπαν είναι γνωστός ως πολιτικός που ξέρει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας του με αρκετά σκληρό τρόπο».

Ο εκπρόσωπος του Ούγγρου πρωθυπουργού, Μπέρταλαν Χαβάσι, δήλωσε νωρίτερα ότι ο Όρμπαν είχε φτάσει στο Κίεβο το πρωί, για συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, -η πρώτη επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού στο Κίεβο μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Σε αντίθεση με άλλους ηγέτες της Ε.Ε., ο Όρμπαν αντιτίθεται στις προμήθειες όπλων στο Κίεβο, καλώντας σε διευθέτηση του ζητήματος μέσω διπλωματικών οδών.

Νωρίτερα, η ουγγρική κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι δεν είναι ακόμη κατάλληλες οι συνθήκες για μια επίσκεψη του Όρμπαν στο Κίεβο και για μια συνάντησή του με τον Ζελένσκι, καθώς υπάρχει το ζήτημα της ουγγρικής εθνοτικής μειονότητας στην Ουκρανία. Το Κίεβο υποσχέθηκε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Βουδαπέστης, σχετικά με το ζήτημα. Λόγω της επιμονής της Ουγγαρίας, οι απαιτήσεις αυτές συμπεριλήφθηκαν στο πλαίσιο για την έναρξη των συνομιλιών ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καταιγισμός ρουκετών και drone κατά του Ισραήλ, μετά τη δολοφονία διοικητή της Χεζμπολάχ

Μητσοτάκης: Κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας

Ουκρανία: Αναγκαστική αποχώρηση των στρατευμάτων από το Τσάσιβ Γιαρ στο Ντονιέτσκ

Ισραήλ: Η Χαμάς έστειλε την απάντησή της στο σχέδιο εκεχειρίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα