ΑΘΗΝΑ
13:57
|
04.07.2024
Την ανάθεση της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. σε μια πολιτικό που θεωρεί «καθόλου κακό αποτέλεσμα» τον διαμελισμό της Ρωσίας, καταγγέλλει η Κεντρική Επιτροπή.
Η Ε.Ε. είναι πλέον ΝΑΤΟϊκότερη της Ουάσιγκτον και αποφασισμένη να εντείνει τον πόλεμο στα όρια της πυρηνικής σύγκρουσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάθεση της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής στην «επικίνδυνη», όπως την χαρακτηρίζει, πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλας καταδικάζει σε ψήφισμά της η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 που συνεδρίασε την Κυριακή.

Το ΜέΡΑ25 θεωρεί πως, με αυτή του την πρόταση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «μετετράπη σε πρωτόγνωρη απειλή για την Διεθνή Ειρήνη και τις ζωές των Ευρωπαίων πολιτών», τονίζοντας πως σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Εσθονή πρωθυπουργός πρόκρινε ως ένα «καθόλου κακό αποτέλεσμα» μια ήττα της Ρωσίας να οδηγήσει στον διαμελισμό της Ρωσίας σε μίνι κράτη-έθνη.

«Απαιτεί σημαντική δόση παράνοιας ώστε πρωθυπουργός χώρας-μέλους της Ε.Ε. να σηματοδοτεί στην ηγεσία γειτονικής χώρας με έξι χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές, την Ρωσία, πως στόχος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ πρέπει να είναι ο διαμελισμός της» τονίζει το ΜέΡΑ25.

«Τι όμως σηματοδοτεί ο διορισμός αυτής της κυρίας στην θέση της ντε φάκτο «υπουργού» εξωτερικών της Ε.Ε.; Με την επιλογή αυτή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σηματοδότησε πως η Ε.Ε. είναι πλέον ΝΑΤΟϊκότερη της Ουάσιγκτον και αποφασισμένη να εντείνει τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας φτάνοντάς τον στα όρια της πυρηνικής σύγκρουσης», συνεχίζει το ψήφισμα.

«Σε συνδυασμό με την προτεινόμενη δεύτερη θητεία της κας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως Πρόεδρου της Κομισιόν (μιας αποτυχημένης πολιτικού που τόλμησε, χωρίς την παραμικρή νομιμοποίηση, να σταθεί μπροστά στα τανκς του Ισραηλινού στρατού αποθεώνοντάς τα λίγο πριν εισβάλουν στη Γάζα και δολοφονήσουν δεκάδες χιλιάδες άμαχους), η Ε.Ε. διατρανώνει την ολοκλήρωση της μετατροπής της από πρότζεκτ ειρήνης (όπως αυτοδιαφημιζόταν) σε επικίνδυνη Πολεμική Ένωση», τονίζει.

«Το ΜέΡΑ25, σε συνεργασία με το DiEM25 και την Προοδευτική Διεθνή, καλούμε σε συστράτευση κάθε πολιτική δύναμη που δεν θέλει πόλεμο ώστε να ανατρέψουμε τα πολεμικά σχέδια των θεσμών της Ε.Ε., με πρώτο βήμα την ανατροπή των υποψηφιοτήτων Κάλας – Φον ντερ Λάιεν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Ο Γιοάβ Γκάλαντ βλέπει πρόοδο στην ανταλλαγή κρατουμένων με τους Παλαιστίνιους

Αστάνα: Υπό διεξαγωγή η σύνοδος κορυφής της SCO- Επίσημα νέο μέλος η Λευκορωσία (upd)

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε 10.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Συνομιλία Κασσελάκη με εργαζόμενους της «Αυγής»: Μας έκλεισες χωρίς να συζητήσουμε-Mea culpa (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα