ΑΘΗΝΑ
22:10
|
04.07.2024
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Λευκορωσίας κάνει λόγο για περιοδικές πτήσεις ουκρανικών drone κατά μήκος των συνόρων και αναγνώριση της λευκορωσικής επικράτειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι «αντίπαλοι» της Λευκορωσίας και της Ρωσίας προσπαθούν να εμπλέξουν τις δύο χώρες σε μια σύγκρουση και να κλιμακώσουν την κατάσταση σε τέτοιο βαθμό ώστε «να τρομοκρατηθεί ολόκληρος ο κόσμος», δήλωσε ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Αγωνιούν να μας εμπλέξουν σε σύγκρουση, προκειμένου να μας αναγκάσουν να απλωθούμε κατά μήκος των συνόρων και να καταστήσουν την αντίστασή μας αδύνατη, οδηγώντας την κλιμάκωση σε τέτοιο βαθμό που θα τρομάξει ολόκληρος ο κόσμος. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουμε», ανέφερε ο Λουκασένκο, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο Μινσκ με τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολόντιν, ο οποίος έφτασε στη Λευκορωσία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας και την 80ή επέτειο από την απελευθέρωση της Λευκορωσίας από τους Ναζιστές εισβολείς.

Νωρίτερα, το Μινσκ ανέφερε την συγκέντρωση ουκρανικών στρατευμάτων στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Λευκορωσίας, Πάβελ Μουραβέικο, σημείωσε την ενεργή κίνηση των ουκρανικών δυνάμεων, τις περιοδικές πτήσεις drone κατά μήκος των συνόρων και την αναγνώριση της λευκορωσικής επικράτειας, από μεριάς των ουκρανικών στρατευμάτων. Σε απάντηση, το Μινσκ ενίσχυσε την προστασία των συνόρων, αναπτύσσοντας επιπλέον δυνάμεις.

Την Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα, όντας σύμμαχος του Μινσκ, ανησυχεί για τη συγκέντρωση ουκρανικών στρατευμάτων στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία μεταξύ του Πούτιν και του Λουκασένκο σχετικά με το θέμα, ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι οι δύο ηγέτες «μπορεί να το κάνουν εάν το κρίνουν αναγκαίο».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στη Βρετανία: Στο 67% η συμμετοχή-Προς ιστορική νίκη οδεύουν οι Εργατικοί

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση της ΝΔ, μάχη για την τέταρτη θέση

Μπάιντεν-Νετανιάχου: Τηλεφωνική επικοινωνία για εκεχειρία και ομήρους στη Γάζα

Πόλεμος με Χεζμπολάχ σημαίνει καταστροφή του Ισραήλ του Νετανιάχου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα