ΑΘΗΝΑ
23:22
|
05.07.2024
Εξετάζονται τα αδικήματα της βίας κατά υπάλληλου, της διατάραξης λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομης βίας και φθοράς αντικειμένου που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.
Τιμωρία με μομφή και αποκλεισμό από συνεδριάσεις, από τον πρόεδρο της Βουλής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην απόφαση της διαγραφής του Λευτέρης Αυγενάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον σάλο που προκάλεσε βίντεο στο οποίο ο πρώην υπουργός εμφανίζεται να επιτίθεται σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του και μετά την προβλεπόμενη, από το καταστατικό, παροχή εξηγήσεων εκτιμάται πως η Επιτροπή θα επικυρώσει την εισήγηση του πρωθυπουργού.

Παρότι χαρακτήρισε σεβαστή την απόφαση του πρωθυπουργού, σε ανάρτησή του ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε την απόφασή του να παραμείνει βουλευτής Χανίων. «Θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη. Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας», αναφέρει.

Νωρίτερα επικοινωνία είχε με τον πρώην υπουργό ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις. Στη συνέχεια ο κ. Τασούλας ανακοίνωσε μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του βουλευτή και τιμωρία του με αποκλεισμό από τις συνεδριάσεις της Βουλής.

«Εφαρμόζοντας τις αρχές που πηγάζουν από τον Κανονισμό το άρθρο 77 είμαι αναγκασμένος να επιβάλω στοιχειωδώς την μομφή της ποινής για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμό από τις επόμενες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου», ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Τασούλας.

«Τον είδα μου έδωσε εξηγήσεις, ζήτησε συγγνώμη δημοσίως αλλά δεν μπορώ να δεχθώ αυτή τη συγγνώμη όταν έχει τη υποχρέωση να προασπίζει το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε», πρόσθεσε.

Για τον ίδιο λόγο πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον γενικό γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, στη Βουλή, μετά από την οποία ο κ. Αυγενάκης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποχώρησε εκνευρισμένος.

Εισαγγελική παρέμβαση για το επεισόδιο

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες εκπροσώπων εργαζομένων στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αναφορικά με το επεισόδιο βίας με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό.

 Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριάνου, ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για όσα καταγγέλλεται ότι έγιναν στο αεροδρόμιο, για τα οποία υποβλήθηκε αναφορά και από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πρώην υπουργός χειροδίκησε κατά υπαλλήλου, θέλοντας να επιβιβαστεί σε πτήση στην οποία είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία επιβίβασης. Σε δήλωσή του, ο Αυγενάκης αρνήθηκε ότι άσκησε βία -παρά το βίντεο από το περιστατικό που κάνει τον γύρο του διαδικτύου- και έκανε λόγο για «λεκτικό επεισόδιο».

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι, βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Ποια η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Στάρμερ

Χειμάρρα: Στις 4 Αυγούστου εκλογές μετά την καθαίρεση Μπελέρη

Καστοριά: Ιδρύεται σχολή Αστυφυλάκων

Συγχαρητήρια Ανδρουλάκη- Κασσελάκη στον Κιρ Στάρμερ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα