ΑΘΗΝΑ
17:34
|
05.07.2024
Με τον χαιρετισμό των ακροδεξιών «Γκρίζων Λύκων» πανηγύρισε το δεύτερο τέρμα του ο Μερίχ Ντεμιράλ.
Αμφιλεγόμενοι πανηγυρισμοί από τον Τούρκο διπλό σκόρερ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για πρώτη φορά, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, η Τουρκία προκρίθηκε στην φάση των «8» του Euro2024, με μια εντυπωσιακή νίκη με 2-1 επί της Αυστρίας, με χρυσό σκόρερ τον Μερίχ Ντεμιράλ και ήρωα τον τερματοφύλακα Μερτ Γκιουνόκ που με μια εντυπωσιακή απόκρουση στις καθυστερήσεις του αγώνα, δεν επέτρεψε στους Αυστριακούς να συνεχίσουν στην παράταση.

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι πανηγυρισμοί του 26χρονου Τούρκου διεθνή, για το δεύτερο γκολ, με τον χαιρετισμό των ακροδεξιών «Γκρίζων Λύκων» και τον ίδιο να κάνει λόγο σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα συνδέοντας τον χαιρετισμό με την «τουρκική του ταυτότητα».

 «Είχα στο μυαλό μου μια συγκεκριμένη γιορτή, κάτι που συνδέεται με την τουρκική μου ταυτότητα. Είμαι απίστευτα περήφανος που είμαι Τούρκος και ένιωσα αυτή την περηφάνια βαθιά μετά το γκολ. Ήθελα να το εκφράσω αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανα. Οι οπαδοί μας είναι περήφανοι για εμάς. Τους είδα να κάνουν τη χειρονομία στην κερκίδα και με έκανε να θέλω να το κάνω ακόμα περισσότερο. Είμαι πολύ χαρούμενος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον άλλον αγώνα της χθεσινής ημέρας, η Ολλανδία κυριάρχησε με άνεση και σκορ 3-0 επί της Ρουμανίας (Χάπκο 20′, Μάλεν 83′, 90’+3) και συμπλήρωσε την οκτάδα της προημιτελικής φάσης που ξεκινά την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Τα ζευγάρια στα προημιτελικά

Παρασκευή 5/7

Γερμανία – Ισπανία (19.00)
Πορτογαλία – Γαλλία (22.00)

Σάββατο 6/7

Αγγλία – Ελβετία (19.00)
Ολλανδία – Τουρκία (22.00)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Euro2024: Πρόωρος τελικός;

Προολυμπιακό Τουρνουά: «Περίπατος» για την Εθνική η αναμέτρηση με την Αίγυπτο

Στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας η δάδα των Αγώνων Παρίσι 2024

Προολυμπιακό Τουρνουά: Πρεμιέρα με νίκη για την Εθνική και 32 πόντους από τον Αντετοκούνμπο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα