ΑΘΗΝΑ
08:42
|
06.07.2024
Ο «άρρωστος» δράστης ακρωτηρίασε με αιχμηρό αντικείμενο την ουρά του δύστυχου δελφινιού, αιμορραγώντας στην επιφάνεια της θάλασσας.
Δολοφονία δελφινιού στη Σάμο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιστατικό σκόπιμης θανάτωσης δελφινιού καταγράφηκε από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» στις βορειοδυτικές ακτές της Σάμου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το ζωνοδέλφινο είχε ακρωτηριαστεί στην ουρά με αιχμηρό αντικείμενο και αφέθηκε να πεθάνει αργά και βασανιστικά, αιμορραγώντας στην επιφάνεια της θάλασσας.

Αν και στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου ζουν σημαντικοί πληθυσμοί από τέσσερα είδη δελφινιών και καταλήγουν έντονα θαλάσσια ρεύματα, δεν είναι σπάνιο να εντοπιστούν νεκρά θαλάσσια θηλαστικά, είναι εμφανές ότι το συγκεκριμένο δελφίνι βρήκε το θάνατο από ανθρώπινο χέρι.

«Πρέπει να αναφέρουμε ότι στην ίδια περιοχή πέρυσι, στο τέλος της άνοιξης, είχαμε εντοπίσει άλλα τέσσερα νεκρά ζωνοδέλφινα τα οποία είχαν θανατωθεί με παρόμοιο τρόπο. Τόσο τις προηγούμενες εβδομάδες, όσο κατά την ίδια περίοδο που θανατώθηκαν τα ζωνοδέλφινα το 2023, υπήρχε στα διεθνή ύδατα της περιοχής, δραστηριότητα από μεγάλα αλιευτικά συγκροτήματα γρι γρι που αλιεύουν με κυκλικά δίχτυα και δεν φέρουν ελληνική σημαία», σημειώνει το «Αρχιπέλαγος» και καταλήγει:

«Δεδομένης της ανησυχίας μας τόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό ηθελημένης θανάτωσης, όσο και για άλλα που τυχόν προκληθούν, το σκάφος του Ινστιτούτου παραμένει στο ανοιχτό πέλαγος στην περιοχή, καταγράφοντας κάθε αλιευτική δραστηριότητα που θα μπορούσε να σχετίζεται με αυτά τα περιστατικά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμπού Χάμζα: Το τέλος του Ισραήλ είναι αναπόφευκτο

Ο μεταρρυθμιστής Μασούντ Πεζεσκιάν νικητής των προεδρικών εκλογών στο Ιράν

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 Περιφέρειες για σήμερα Σάββατο 6 Ιουλίου

Λυδία Λίθος για την Αριστερά ο Πόλεμος και η Ειρήνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα