ΑΘΗΝΑ
05:52
|
06.07.2024
Σύμβουλος του Χαμενεΐ δήλωσε πως η Τεχεράνη και ο άξονας της αντίστασης θα υποστηρίξουν τη Χεζμπολάχ με όλα τα μέσα, εάν χρειαστεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πως ο Λίβανος θα μετατραπεί σε μια «κόλαση χωρίς επιστροφή για τους Σιωνιστές», εάν ξεκινήσει ανοικτό πόλεμο με την Χεζμπολάχ, προειδοποίησε το Ισραήλ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αλί Μπαγκέρι, την ώρα που αυξάνονται οι ανησυχίες για γενίκευση του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, στην ευρύτερη περιοχή.

Μόλις εχθές, ο σύμβουλος εξωτερικών υποθέσεων του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Χαμενεΐ, ανέφερε στην εφημερίδα Financial Times , ότι η Τεχεράνη και ο άξονας της αντίστασης θα υποστηρίξουν το λιβανέζικο μαχητικό κίνημα με «όλα τα μέσα», εάν ξεσπάσει πόλεμος πλήρους κλίμακας με το Ισραήλ.

«Όλος ο λαός του Λιβάνου, οι αραβικές χώρες και τα μέλη του άξονα της αντίστασης θα στηρίξουν τον Λίβανο ενάντια στο Ισραήλ», δήλωσε ο Καμάλ Χαραζί, ο οποίος εκτελεί χρέη επικεφαλής του Ιρανικού Στρατηγικού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων. Παράλληλα, τόνισε ότι  ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν ενδιαφέρεται για μια περιφερειακή σύγκρουση, ενώ προέτρεψε τις ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ προς την αποτροπή μιας περαιτέρω κλιμάκωσης.

Σε ερώτηση για το εάν η Τεχεράνη θα στηρίξει στρατιωτικά την Χεζμπολάχ σε περίπτωση πολέμου με το Ισραήλ, ο ίδιος ανέφερε πως «η Τεχεράνη δεν θα έχει άλλη επιλογή» σε μια τέτοια περίπτωση.

Δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να υποστηρίξουμε [τη Χεζμπολάχ] με όλα τα μέσα και τις δυνατότητες που έχουμε στη διάθεσή μας.

Οι δηλώσεις των Ιρανών αξιωματούχων έρχονται μετά τις ισραηλινές απειλές για επέκταση του πολέμου και τις προετοιμασίες του ισραηλινού στρατού στο βορρά, οι οποίες προμηνύουν μια ευρείας κλίμακας σύγκρουση στο Λίβανο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι να επιτευχθούν οι πολεμικοί στόχοι της καταστροφής των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς, της επιστροφής των απαγωγέων και της ασφαλούς επιστροφής των κατοίκων στο βορρά και στο νότο στα σπίτια τους» δήλωσε ο ισραηλινός στρατός και πρόσθεσε: «Ενισχύουμε τις προετοιμασίες για πόλεμο στο βόρειο μέτωπο κατά της Χεζμπολάχ».

Σημειώνεται ότι η Χεζμπολάχ έχει εξαπολύσει περισσότερες από 3.000 ρουκέτες κατά του Ισραήλ από τον Οκτώβριο, προς υποστήριξη της παλαιστινιακού κινήματος της Χαμάς.

Οι επιθέσεις έχουν περιστασιακά κατακλύσει το αμυντικό σύστημα μικρής εμβέλειας «Iron Dome» του Ισραήλ, προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Ποια η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Στάρμερ

Χειμάρρα: Στις 4 Αυγούστου εκλογές μετά την καθαίρεση Μπελέρη

Καστοριά: Ιδρύεται σχολή Αστυφυλάκων

Συγχαρητήρια Ανδρουλάκη- Κασσελάκη στον Κιρ Στάρμερ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα